16.7.24

Πύρινα μέτωπα σε Βόνιτσα, Εύβοια και Ασπρόπυργο...



 Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμα μια μέρα οι δυνάμεις κατάσβεσης, σε διάφορες περιοχές της χώρας...

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξής πυρκαγιές:

 ⇒ στο Ανακτόριο Βόνιτσας, που καίει χαμηλή βλάστηση. Δεν απειλούνται οικισμοί. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 6 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη.

⇒ στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας, σε αύλειο χώρο εργοστασίου. Η φωτιά καίει πλαστικά. Στάλθηκε μήνυμα, μέσω του 112, προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα, λόγω του καπνού. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

⇒ στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα. Κι εδώ στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, εξαιτίας του καπνού. Επί τόπου βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα. Επιχειρούν και 2 ελικόπτερα.

⇒ στην περιοχή Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Έχουν κινητοποιηθεί 82 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρου, 25 οχήματα, ενώ συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνει η Πυροσβεστική στη Στιμάγκα Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, με πάνω από 120 πυροσβέστες και αρκετά εναέρια μέσα να επιχειρούν εκ περιτροπής.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χρούσα Σύρου, ενώ οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμίτσα Καβάλας. 

Τα άλλα πύρινα μέτωπα είναι υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: