9.7.24

Στον «πάγο» δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών...



 Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή σε αυτό υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής...


Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε πως ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας.

 Όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» στη δικογραφία περιλαμβάνονται υπάλληλοι που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και με σημαντικές κομματικές αρμοδιότητας στον Τομέα Πολιτισμού. Ένα από αυτά τα στελέχη είναι αντιμέτωπο με κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Στο μεταξύ,  από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκε ότι, «σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

«Θα πάει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο», διαμήνυσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εμπλοκή δημοτικών υπαλλήλων.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ενδεικτικοί της απροκάλυπτης δράσης του κυκλώματος είναι οι διάλογοι που έρχονται στη δημοσιότητα.

Ανάμεσα στα μέλη του είναι και υπάλληλοι του Πολιτισμού, με μια εξ αυτών να κρίνεται πως είχε τον ρόλο να εξασφαλίζει βεβαιώσεις για οικονομικές εργασίες σε καταστήματα, ξενοδοχεία και σπίτια σε Αθήνα και Μύκονο.

Τα μέλη της οργάνωσης έβαζαν στο στόχαστρο επιχειρήσεις και προχωρούσαν σε εκβιασμούς προκειμένου να προσφέρουν ευνοϊκή μεταχείριση με αποφυγή ελέγχων, ενώ έσβηναν και παραβάσεις.

Σε μια από τις συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος και εκβιαζόμενων καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο γυναίκα που είχε κεντρικό ρόλο απειλούσε τα θύματα της οργάνωσης. 

Κατηγορούμενη: «Και χίλια διακόσια πενήντα είκοσι εννιά του μηνός, έτσι; Τη Δευτέρα πάλι».
Επιχειρηματίας: «Ρε γ..ώ τα λεφτά μου γ..ώ».
Κατηγορούμενη: «Εσύ μου 'δωσες ημερομηνίες, εγώ σου 'πα πες μου και τις έγραψα».
Επιχειρηματίας: «Αυτές τις μ…ς κάνω».
Κατηγορούμενη: «Ε, δεν θα μπορούσες να το αποφύγεις άλλο. Γιατί αν έμαθες χθες σηκώσανε την Ειρήνης (σ.σ. οδός)».
Επιχειρηματίας: «Ρε συ το είδα κατέβαινα την Καραγιώργη».
Κατηγορούμενη: «Έτσι μπράβο».
Επιχειρηματίας: «Τι κάνανε εκεί πέρα ρε, τα σήκωσαν όλα;»
Κατηγορούμενη: «Έρχεται η σειρά σας, γι’ αυτό το λέω».
Σε μια δεύτερη συνομιλία έχουν καταγραφεί η φερόμενη ως κεντρικό στέλεχος να συνομιλεί με υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού. 

Υπάλληλος υπ. Πολιτισμού: «Πάμε ένα τριχίλιαρο;».
Κατηγορούμενη: «Μμμ, νομίζω δύο είναι καλύτερα εδώ».
Υπάλληλος υπ. Πολιτισμού: «Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε. Άντε ρε.
Σνολικά 23 πρόσωπα περιλαμβάνονται στους κατηγορούμενους του κυκλώματος. Εξ αυτών οι 14 (9 δημόσιοι υπάλληλοι και 5 ιδιώτες) έχουν συλληφθεί από την αστυνομία και πρόκειται να περάσουν αύριο το κατώφλι του γραφείου του αρμόδιου ανακριτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: