27.7.24

Κρούσμα πανώλης και στην Κόρινθο...



Ξέφυγε από τα όρια της Θεσσαλίας η επιδημία πανώλης σε αιγοπρόβατα, που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση των συνθηκών διασποράς της νόσου, ξήλωμα αξιωματούχου και μηνύσεις για την κτηνώδη διαχείριση του προβλήματος με το θάψιμο εν ζωή μολυσμένων ζώων... 
 
Εκτός από τη Φαλάνη Λάρισας, όπου εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα πανώλης, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου, βρέθηκε άλλο ένα στην Κόρινθο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα σύσκεψη φορέων στην Κόρινθο και αύριο το πρωί στην Αχαΐα.

Με την προσθήκη του κρούσματος στη Φαλάνη εφάπτονται οι τρεις περιοχές μεταξύ τους (δηλαδή με Ελασσόνα και Συκούριο) και δημιουργείται μια μεγάλη έκταση για έλεγχο. Σημειώνεται ότι όσο οι αρχές δε βρίσκουν πολλά θετικά αποτελέσματα σε σχέση με τα δείγματα που εξετάζουν, υποστηρίζουν πως «είμαστε σε θετική κατεύθυνση». και καθησυχάζουν ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.


Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκο, «σαφώς και έχουμε ενδείξεις για το από πού προέρχεται και γι’ αυτό το λόγο στρέφουμε τις δυνάμεις μας προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις... Έχουμε βρει επιβεβαιωμένα κρούσματα σε περιοχές εκτός των ζωνών επιτήρησης και προστασίας. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Το ότι βρήκαμε κρούσματα εκτός των ζωνών, δείχνει ότι γίνεται ιχνηλασία όλων των δεδομένων και των υποψιών που έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: