15.7.24

Για συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες οπαδοί...



Ποινική δίωξη για 5 κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στους 74 συλληφθέντες οπαδούς του Παναθηναϊκού που συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστη αιτίας έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου...

Εβδομήντα τέσσερις συλλήψεις μεταξύ των οποίων πέντε ανήλικοι. Και τρεις τραυματίες.

Αυτός είναι ο απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους με κάποιον εξ’ αυτών να βγάζει όπλο και να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας άνδρας στο πόδι που μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, από αιχμηρό αντικείμενο τραυματίστηκε ένα άτομο στην κοιλιά κι από ξυλοδαρμό ένα άτομο άτομο με εκδορές στο σώμα του.

Ο λόγος της συμπλοκής παραμένει άγνωστος, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει «εμφύλιος» μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Οι Αρχές προχώρησαν άμεσα σε 74 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με κατεβασμένα τα κεφάλια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για 5 κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων.

Συγκεκριμένα, τους απαγγέλθηκαν οι κακουργηματικές κατηγορίες: της συγκρότησης κι ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, της ηθικής αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και της κατοχής εκρηκτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 μοτοσυκλέτες, κράνη, γκλοπ, μαχαίρια, σφαίρα, καδρόνια, γάντια και κινητά τηλέφωνα.
Αδυναμία των Αρχών – Απέτυχαν τα κυβερνητικά μέτρα

Την αδυναμία των Αρχών και την αποτυχία των κυβερνητικών μέτρων για την οπαδική βία ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα άγρια επεισόδια με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και συγκεκριμένα στην είσοδο της Θύρας 13 μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού».

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί ότι η αιματηρή αυτή συμπλοκή έγινε μόλις μερικά μέτρα μακριά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), με τα ερωτήματα να είναι πολλά. Πώς γίνεται να υπάρχουν άτομα που οπλοφορούν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα; Πώς γίνεται οι πρωταγωνιστές των χθεσινών επεισοδίων  – που σύμφωνα με πληροφορίες όλοι διαθέτουν ογκώδεις φακέλους για παρελθόντα αδικήματα- να έχουν ακόμη πρόσβαση στο γήπεδο; Πώς γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλο οπλοστάσιο έξω από γήπεδο;

Θα πρέπει να τονιστεί δε ότι τα αιματηρά αυτά επεισόδια έγιναν την πρώτη μέρα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μέτρο που θέσπισε η κυβέρνηση με σκοπό την απομάκρυνση των κακοποιών στοιχείων από τα γήπεδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: