4.7.24

Η μάστιγα της πειρατείας...



Η νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκινάει το φθινόπωρο, χωρίς, ωστόσο, μέχρι σήμερα να έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα της πειρατείας επί του περιεχομένου των αθλητικών μεταδόσεων...

Τεράστιες επενδύσεις σε διοργανώσεις, όπως το UEFA Champions League και η Euroleague, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα εξαιτίας των καθυστερήσεων που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αυστηροποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Συγκεκριμένα, ενώ οι διατάξεις για την αυτόματη παύση της παράνομης διακίνησης του περιεχομένου από τις ιστοσελίδες και την ταυτόχρονη επιβολή σοβαρών διοικητικών κυρώσεων στους χρήστες έχουν συζητηθεί από το 2023, έως σήμερα, στα τέλη του α’ εξαμήνου του 2024, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεσή τους στη Βουλή.

Αυτό συμβαίνει διότι, παρά τις απώλειες που έχουν τα συνδρομητικά δίκτυα και το Ελληνικό Δημόσιο, η κυβέρνηση φοβάται ότι, αν συγκρουστεί με τους χρήστες- κατόχους του πειρατικού περιεχομένου, θα υποστεί εκλογικές απώλειες. Το υπουργείο Πολιτισμού μεταθέτει διαρκώς, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την κατάθεση των διατάξεων, παρά το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ έχει κάνει σημαντικές επιτυχίες, με τη σύλληψη συμμοριών και την απόκτηση καταλόγων με τους χρήστες των παράνομων τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Όμως, όπως έχουν διαμηνύσει οι τηλεοπτικές εταιρείες, τα κεφάλαια που έχουν επενδύσει για την απόκτηση των δικαιωμάτων σημαντικών διοργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι υψηλά. Εάν δεν αντιμετωπιστεί η πειρατεία με οργανωμένο και θεσμικό τρόπο, θα υπάρξουν, δυστυχώς, συνέπειες για όλο τον κλάδο της αθλητικής βιομηχανίας...

Τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: