18.7.24

Καμίνι...



Συνεχίζονται για δέκατη συνεχόμενη ημέρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, από τον καύσωνα που επιμένει και παραμένει...

Η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 17/07 καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας (42.2 °C) και ακολούθησε η Σκάλα Μεσσηνίας (42.0 °C) και η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (41.7 °C).

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στην ηπειρωτική χώρα θα επικρατήσουν έως την Κυριακή σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Σήμερα, Πέμπτη, οι συνθήκες θα είναι αποπνικτικές καθώς η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 43 βαθμούς ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλό επίπεδο θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές για τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου

Τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: