10.7.24

Ανανεώθηκε η θητεία του Χ. Βουρλιώτη στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος...



Για ακόμα μια τριετία ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα είναι επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες)... 

Η θητεία του κ. Βουρλιώτη ανανεώθηκε με σχετική απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τα περισσότερα κόμματα υπερψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του. Καταψήφισαν η «Πλεύση Ελευθερίας» και οι «Σπαρτιάτες», ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Αρνητικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρθηκε στην παρέμβαση τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καταψηφίζοντας την υποψηφιότητα Βουρλιώτη «λόγω της ανυπαρξίας πραγματικού έργου της Αρχής κατά την προηγούμενη τριετή θητεία του», όπως υποστήριξε. 


Από την πλευρά του, ο κ. Βουρλιώτης, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εστίασε στο πρόβλημα προσωπικού που αντιμετωπίζει η Αρχή, τονίζοντας πως θα πρέπει να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουρλιώτης είχε διοριστεί στην Αρχή με προεδρικό διάταγμα, το 2021. Είχε μόλις συνταξιοδοτηθεί (ήταν πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου), όμως χάρη σε ειδική τροπολογία Νόμου (που είχε ψηφίσει τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη), ο διορισμός έγινε νόμιμος. Ωστόσο, ο διορισμός του συνδυάστηκε με «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: