6.7.24

Παράταση αγωνίας για τους εργαζόμενους της «Αυγής»...



Δεν έβγαλε ειδήσεις για το μεγάλο πρόβλημα της εφημερίδας «Αυγή» η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να ανακοινώσει νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το ζήτημα την ερχόμενη εβδομάδα...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έξω από την Κεντρική Επιτροπή οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας πραγματοποιούσαν ακόμη μία παρέμβαση, περιέγραψε τα οικονομικά του κόμματος σχετικά με την Αυγή και το Κόκκινο και κάλεσε το κόμμα να «παρθούν αποφάσεις που πρέπει επιτέλους να παρθούν».

Όπως δήλωσε για το 2015, η δαπάνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο μέσα ήταν 969,000 ευρώ, ενώ «το 2019, σκαρφάλωσε στα 3,1 εκ. Το 2021, στα 3,6 εκ. Και φέτος, προβλέπεται να ανέλθει στα 4,1 εκ». 

Στο πλαίσιο αυτό, «έχει έρθει η ώρα τα όργανα του κόμματος να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ιστορικά αυτά μέσα του κόμματος. Και γι’ αυτό θα συγκαλέσω εκ νέου ξεχωριστή Πολιτική Γραμματεία την ερχόμενη εβδομάδα. Να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει επιτέλους να παρθούν» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, επιχειρώντας να αναλάβει την ευθύνη μαζί με τα μέλη των κομματικών οργάνων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων προς το πρόσωπό του, ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε συνάντηση μαζί τους χθες Παρασκευή η οποία αποδείχθηκε άκαρπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στις δύο προτάσεις που έχει καταθέσει αι αφορούν είτε να αναλάβουν την εφημερίδα οι εργαζόμενοι (χωρίς χρέη) είτε η «Αυγή» να πωληθεί σε ιδιώτη μέτοχο. Ο Στ. Κασσελάκης αναμένει την απάντηση των εργαζομένων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.