19.7.24

Μάχη με τις φλόγες σε Αρκαδία και Αττική...



Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι κατά τόπους ισχυροί άνεμοι δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης βρίσκονται και σήμερα επί τόπου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο άμεσα τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν, ώστε να μην επεκταθούν και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές...

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Καστράκι Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.30 και δεν απειλεί μέχρι στιγμής κάποιον οικισμό. Οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 23 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

 Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια Αττικής το μεσημέρι της Παρασκευής, με την πυροσβεστική να πραγματοποιεί μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της. Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 13:00 σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις τρία αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού στο ύψος της οδού Κιθαιρώνος.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση λίγο πριν τις 14.30 στην περιοχή Αρσάκειο Ροδόπης, του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και πέντε αεροσκάφη. Στο μεταξύ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Αμπελάκια Ροδόπης -άλλη νοτιότερη περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Στο σημείο παραμένουν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη είναι η εικόνα στις φωτιές που ξέσπασαν την Πέμπτη στις Σέρρες και στην Πέλλα (σε δασική έκταση στην περιοχή Κρανιά του όρους Πάικου). Τα υπόλοιπα μέτωπα είναι υπό έλεγχο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: