12.7.24

Χανιά: Ζήσε το χάος σου στην Ελλάδα...


Εικόνες ντροπής στον Μπάλο...

Εικόνες από σκηνές περιπετειώδους ταινίες δημοσίευσαν ΜΜΕ της Κρήτης. Τουρίστες χρειάζεται να μπουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν από τα ημερόπλοια στη γνωστή παραλία του Μπάλου στα Χανιά...

Σύμφωνα με κρητικά ΜΜΕ οι εικόνες αυτές ανάγκασαν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ανακαλέσει απόφαση σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία.
 
Στα σχετικά ρεπορτάζ διαβάζουμε δηλώσεις τουριστών οι οποίοι περιέγραφαν το χάος που επικρατούσε κατά την αποβίβαση και επιβίβαση από ένα μεγάλο καράβι εκατοντάδων επιβατών. «Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι»

Το ερώτημα είναι πώς θα προστατευτεί η πανέμορφη αυτή περιοχή και από κατασκευές και από τον υπερτουρισμό ενώ ταυτόχρονα οι τουρίστες δεν θα θυμούνται την Ελλάδα ως τόπο προς αποφυγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: