Τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζει να τραβά πάνω του ο Παύλος Πολάκης, γεγονός που έχει αποτέλεσμα να περνά σε δεύτερο πλάνο το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ...
Οξεία ήταν, έτσι, και χθες η αντιπαράθεση του βουλευτή Χανίων με τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.Ενθαρρυμένος από την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και από μια συνέντευξη της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας, ο Π. Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση, συστήνοντας στην Ολγα Γεροβασίλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη να πάρουν… ζακέτα, γιατί «θα ’χει κρύο τον Οκτώβριο»... Υπενθυμίζεται ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του Καταστατικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Π. Πολάκης άδραξε επίσης την ευκαιρία που του προσέφερε η συνεργάτιδα του Αδωνη Γεωργιάδη, Νατάσα-Σεμέλη Πετρούλια, η οποία δήλωσε στα www.parapolitika.gr ότι οι συμπεριφορές, όπως αυτές του Π. Πολάκη, «αποδεικνύουν το μέγεθος της κατάπτωσης και της εξαχρείωσης των καιροσκόπων της πολιτικής, που ουσιαστικά, με τη δράση και τη συνολική στάση τους, υπονομεύουν τη Δημοκρατία». Η ίδια διέψευσε, εξάλλου, ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Στον βουλευτή Χανίων δεν απάντησαν η Ο. Γεροβασίλη ή ο Κ. Ζαχαριάδης. Απάντησε, ωστόσο, άλλο μέλος των «87» –σε συνομιλία που είχε με την εφημερίδα μας– που θεωρεί ότι ο Π. Πολάκης «αποθρασύνθηκε μετά το συγχωροχάρτι Κασσελάκη, με τη μεταμεσονύκτια ανάρτηση». Το ίδιο στέλεχος χαρακτηρίζει πρωτοφανές, ανεξάρτητος βουλευτής να βάζει στο στόχαστρό του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –πρώτα την Αθηνά Λινού και μετά την Ολγα Γεροβασίλη– και ταυτοχρόνως ο ίδιος αυτός βουλευτής να συμμετέχει στα ανώτατα κομματικά όργανα. Τούτων δοθέντων, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση των «87», ότι, δηλαδή, «η μισή διαγραφή Πολάκη οδηγεί το κόμμα στην αναξιοπιστία, στη γελοιοποίηση, τον εκφυλισμό». Ενώ θεωρεί, τέλος, ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, επίσης ότι έχει καταστεί όμηρος του Κρητικού βουλευτή και του στρατού του.
Αυτή είναι η μία πλευρά, γιατί στην άλλη όχθη πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από την προεδρική πλειοψηφία, προειδοποιούν ότι η απομάκρυνση, όπως την ονομάζουν, του Π. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα «μόνο κακούς οιωνούς επιφυλάσσει για την πορεία του κόμματος, ενώ πλέον παίρνει διαστάσεις πάνδημης απαίτησης η άμεση αναίρεσή της». Για τους Θανάση Οικονόμου, Μάρκο Χατζησάββα, Μαύρα Σαραντοπούλου, Μιχάλη Γιαπιτζή και Λεωνίδα Μπεχράκη, «οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους με την εξέλιξη αυτή είναι οι κύκλοι υπονόμευσης του προέδρου και του όλου νέου εγχειρήματος… και βέβαια ο οργανωτικός κορμός και η κομματική γραφειοκρατία που συνεχίζει απτόητη να ασελγεί πάνω στο κομματικό σώμα!».
Τα πέντε μέλη της Κ.Ε. διαμηνύουν επίσης: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν –η βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει κανέναν– να μετατρέψει το κόμμα σε μια συνιστώσα ενός αδιευκρίνιστου κεντροαριστερού μορφώματος τύπου “Ελιάς” που ίσως κάποιοι ονειρεύονται!».
Διατυπώνουν δε, κριτική για την περίοδο Τσίπρα: «Το 2019, παρά την εκλογική ήττα, η ηγεσία του κόμματος “σπατάλησε” την ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα μέσα στο κόμμα για να οργανώσει την αντεπίθεση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αντ’ αυτού κατέφυγε για ακόμη μία φορά σε παραλυτικές ισορροπίες και στην παράδοση της οργανωτικής λειτουργίας του κόμματος στους μηχανισμούς που μας έφεραν μέχρι εδώ σήμερα».
Ισορροπίες
Στο σκηνικό αυτό, σε ασκήσεις ισορροπίας επιδόθηκε η Κουμουνδούρου: συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά δήλωσε, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο κ. Πολάκης διαγράφηκε από την Κ.Ο. «για λόγους αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και για όσα είδαμε να τεκταίνονται μέσα στον χώρο μιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου». Ενώ θύμισε, ταυτοχρόνως, ότι «σε προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση, για λόγους αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς» πριν από μερικά χρόνια είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Τότε δεν τέθηκε θέμα “μισής” διαγραφής ή “μισής” αποπομπής», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημο αίτημα κατά του βουλευτή, προς την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή κάλυψε όμως ο Σωκράτης Φάμελλος: στην ομιλία του στη Βουλή, αναφερόμενος σε σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, βρήκε την ευκαιρία να διευκρινίσει ότι «η θέση εκτός Κ.Ο. του Παύλου Πολάκη δεν αναιρεί την ορθή κριτική που άσκησε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την καταστροφική πολιτική στον χώρο της υγείας».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε όμως και διάφορα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον υπουργό Υγείας (στη Μυτιλήνη με τους υγειονομικούς, το...«ουστ» στον Π. Πολάκη). Κατά συνέπεια, συμπέρανε ο Σ. Φάμελλος, «τον σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε ανθρώπου που έδειξε την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης δεν βλέπω να την έχει ο κ. Μητσοτάκης που σας κρατάει ακόμη στη θέση σας, τον ομοφοβικό βουλευτή σας ή τον κ. Κυρανάκη και πιθανά πολλά ακόμα στελέχη σας. Μαθήματα, λοιπόν, όχι σε εμάς». Στη δική του τοποθέτηση, ο Αδωνις Γεωργιάδης αντέτεινε ότι ο Π. Πολάκης κάνει πάρτι, εκτιμώντας ότι κάποια μέρα θα γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα ΜΜΕ
Η κατάσταση σε «Αυγή» και «Κόκκινο» βρέθηκε στο επίκεντρο διαδικτυακής συνάντησης που είχαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ) με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. της εταιρείας και τους διευθυντές των Μέσων, παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Οπως υπογραμμίζουν σε σχετικό δελτίο Τύπου οι εργαζόμενοι/ες, «οι λύσεις που θα βρεθούν για τη μείωση του κόστους δεν μπορεί να περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών, απολύσεις ή δήθεν “συναινετικές αποχωρήσεις”». Οπως αναφέρουν, τέλος, «από την πλευρά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου μάς δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα αναζητηθεί λύση στο ζήτημα της μισθοδοσίας, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει στο εξής κάποια απόπειρα “ατομικής-προσωπικής διευθέτησης” με πρωτοβουλία της διοίκησης ή απόλυση».
Εφ.Συν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.