20.7.24

Ο Τραμπ υποσχέθηκε στον Ζελένσκι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία...


Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κρύβει τις αλλαγές, που επιδιώκει και στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Χθες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας...


«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, χωρίς για ακόμα μία φορά να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει καταδικάσει την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον έχει συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο 78χρονος μεγιστάνας προηγείται του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξακολουθεί να δέχεται αφόρητες πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του αλλά τις απορρίπτει σχεδόν εμμονικά.  

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν τα μέλη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, που ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνω πίσω. Μέχρι στιγμής, 31 βουλευτές και τέσσερις γερουσιαστές έχουν καλέσει δημοσίως τον 81χρονο να αποχωρήσει από την κούρσα, επιτρέποντας έτσι σε άλλον Δημοκρατικό να νικήσει τον Τραμπ.

Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι), Εντ Κέις (Χαβάη), Γκρεγκ Στάντον (Αριζόνα), Τζιμ Χάιμς (Κονέκτικατ), Σκοτ Πίτερς (Καλιφόρνια), Έρικ Σόρενσεν (Ιλινόι), Μπρίτανι Πέτερσεν (Κολοράντο), Μάικ Λέβιν (Καλιφόρνια), Άνταμ Σιφ (Καλιφόρνια), Τζιμ Κόστα (Καλιφόρνια), Σον Κάστεν (Ιλινόι), Τζάρεντ Χάφμαν (Καλιφόρνια), Μάρκ Βίζι (Τέξας), Τσούι Γκαρσία (Ιλινόι), Μαρκ Ποκάν (Ουισκόνσιν), Γκρεγκ Λάντσμαν (Οχάιο), Ζόι Λόγκφρεν (Καλιφόρνια), Μπέτι Μακόλουμ (Μινεσότα), Μόργκαν Μακγκάρβι (Κεντάκι), Κάθι Κάστορ (Φλόριντα), Γκέιμπ Βάσκες (Νέο Μεξικό) και τους γερουσιαστές Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ), Τζον Τέστερ (Μοντάνα), Μάρτιν Χάινριχ (Νέο Μεξικό) και Σέροντ Μπράουν (Οχάιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: