24.7.24

Πύρινα μέτωπα σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο...


Μαίνεται η φωτιά στα Χανιά...
Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα πίσω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στη δυτική πλευρά της πόλης, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή...

Η φωτιά καίει σε ξηρά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες και 10 οχήματα.


 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αμαξοστοιχιών, καθώς οι φλόγες είναι σε κοντινή απόσταση από τις γραμμές του τρένου. Με εντολή της Πυροσβεστικής, η αμαξοστοιχία IC 52 αναμένει πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σίνδου και αναμένονται καθυστερήσεις σε διάφορα δρομολόγια. 



Αγροτοδασική έκταση κατακαίει η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Φιολίτης της Ζακύνθου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη.

Μεγάλη έκταση έχει λάβει η φωτιά στα χωριά Αγριλές και Λιβάδα και όμορα αυτών στα Χανιά, η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και αφορά στον Δήμο Καντάνου και Σελίνου, με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι μεγάλες, ενώ ενισχύονται αυτή την ώρα με κλιμάκια από Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη που ρίχνουν επιβραδυντικό υλικό, τέσσερα ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, 30 υδροφόρες, μηχανήματα έργου πολιτών και αυτοδιοίκησης, εθελοντές του δήμου Καντάνου - Σελινου, αλλά και από όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

Τα χωριά Αγριλές και Λιβάδα στην ευρύτερη περιοχή Ροδοβανίου, πριν τη Σούγια, έχουν εκκενωθεί με μήνυμα του 112. Η φωτιά κατακαίει, καλαμιώνες, ελαιώνες και άλλες αγροτολιβαδικές εκτάσεις.


Η φωτιά ξεκίνησε από εν κινήσει ΙΧ αυτοκίνητο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, μετά ωστόσο οι φλόγες περικύκλωσαν τα σπίτια σε Λιβάδα και Ροδοβάνι, ενώ αυτή την ώρα απειλούν τη Μάζα.

Οι περιοχές που διατρέχουν αύριο Πέμπτη υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: