25.7.24

Χατζηδάκης, Αδωνις και Κεραμέως...



Οι δύο μέγιστοι φωστήρες παντός κακού και ο πάσης τέχνης και γνώσεως και υπουργικής καρέκλας σκαπανέας...
Με την κ. Κεραμέως είχα ασχοληθεί στο παρελθόν –και όχι μία φορά– με σχόλιά μου από την «Εφ.Συν.» όταν ήταν υπουργός Παιδείας, στην ουσία διάλυσης της Παιδείας, που κατάργησε την κοινωνιολογία από τη Μέση Εκπαίδευση, «για να μη γίνονται τα παιδιά αριστερά», όπως είπε τότε ο πολύς Αδωνις, γιατί αυτό πολύ τον στενοχωρούσε· και μαζί με την κοινωνιολογία, τη γνώση του κοινωνικού γίγνεσθαι, «φύγανε» και τα καλλιτεχνικά μαθήματα που αφορούσαν τον πολιτισμό.

Ακόμα η πολιτική της στην Παιδεία πέταξε δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους έξω από την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ και οι διάδοχοί της επιβάλανε τα ιδιωτικά κολέγια, κατά παράβαση του Συντάγματος, σαν ανώτατη εκπαίδευση, ισότιμα με τη δημόσια.

Σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι η πλήρης απαξίωση της Παιδείας και της Υγείας και η ιδιωτικοποίησή τους, στη γενική τάση της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος που τη διέπει.

Στην Ευρώπη idiot (ιδιώτης) σημαίνει ηλίθιος και είναι ο άσχετος με τα κοινά, όπως και στην αρχαιότητα.

Ετσι θέλουνε να μας κάμουν όλους. Οχι πολίτες αλλά ιδιώτες. Ακόμα και το «πολιτικόν ζώων» του Αριστοτέλη πάει περίπατο.

Και όταν αφαιρέσουμε από το αριστοτέλειο το «πολιτικόν», τότε τι απομένει; Μόνο το ζώον.

Σήμερα η κ. Κεραμέως είναι «υπουργός Εργασίας». Αντικατέστησε σ’ αυτό το υπουργείο τον έτερο Καππαδόκη, τον Χατζηδάκη, τον ορκισμένο αντεργάτη. Ουαί και αλίμονο στους εργαζόμενους, με ποιους έχουν μπλέξει.

«Υπουργός Εργασίας» των 13 ωρών εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, της εργασίας των συνταξιούχων μέχρι θανάτου, της μόνιμης ανεργίας των νέων και –λόγω της δουλειάς– και των γέρων μέχρι θανάτου ή δουλεύουνε με αδιανόητα χαμηλές αποδοχές, των θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων και πολλών άλλων αιματηρών επιτυχιών του κεφαλαίου σε βάρος της κοινωνίας. Τετραήμερη εργασία στην Ευρώπη, εξαήμερη στην Ελλάδα, θέμα που αποτελεί κοινωνική πρόκληση μεγάλου μεγέθους με την οποία ασχολείται και ο διεθνής Τύπος. Οσο για τις συλλογικές συμβάσεις, με τόσο απαρχαιωμένα πράγματα θα ασχολείται τώρα μια τόσο... μοντέρνα υπουργός και μια τέτοια κυβέρνηση; Οσο για τις πρόσφατες δραστηριότητες του Αδώνιδος, αυτός ως γνωστόν έχει αναλάβει την τελική διάλυση της Υγείας και του ΕΣΥ. Είναι αυτός που φοβήθηκε στο παρελθόν μην του πάρει τη δόξα η τρόικα για τις χιλιάδες απολύσεις που έκαμε τότε και το κλείσιμο πολλών νοσοκομείων.

Αυτά και άλλα πολλά και ακατονόμαστα.

Βαγγέλης Σακκάτος (Συγγραφέας, δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.