23.7.24

Τουλάχιστον πέντε νεκρά άγρια άλογα στον Έβρο λόγω λειψυδρίας...



Τουλάχιστον πέντε νεκρά άλογα έχουν βρεθεί το τελευταίο 20ήμερο στο Αινίσιο Δέλτα του Έβρου, ενώ πολλά ακόμα εμφανίζουν συμπτώματα αφυδάτωσης... Ο τοπικός σύλλογος «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» και μιλά για πιθανό αφανισμό των άγριων ζώων, ενώ κτηνοτρόφοι απομακρύνουν τα κοπάδια τους από το βόρειο τμήμα του Δέλτα του Έβρου λόγω λειψυδρίας. 

Η εισχώρηση θαλασσινού νερού στο Δέλτα του ποταμού, οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία που επικρατεί στην περιοχή οδήγησαν στον θάνατο τα πέντε άλογα από τα περίπου 200 που διαβιούν στην περιοχή. 


Κάτοικοι της περιοχής ανέλαβαν δράση με σκοπό την διάσωση του πληθυσμού των άγριων αλόγων που διαβιούν στην περιοχή, μεταφέροντας αυτοσχέδιες ποτίστρες και μπιτόνια με νερό, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο. Σήμερα, υπήρξε επίσης και παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έστησε αγωγό για να τροφοδοτείται με νερό η νησίδα που φιλοξενεί τα άλογα. Στην περιοχή μετέβησαν κτηνίατροι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διενεργήσουν νεκροψία και να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου, αλλά και να χορηγήσουν φάρμακα σε όσα ζώα το χρειάζονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: