29.7.24

Μεγάλη δασική φωτιά στην Εύβοια...


Κάηκε πυροσβεστικό όχημα...
 
Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές Ευβοίας, προκειμένου να απομακρυνθούν από τους παραπάνω οικισμούς λόγω δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη...

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κριεζά απομακρυνθείτε προς Λέπουρα και Βέλος. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοσκινά απομακρυνθείτε προς Ζάρακες και Μεσοχώρια. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Πετριές απομακρυνθείτε προς Αγίους Αποστόλους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.17 σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Πετριές και Κριεζά και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 90 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.


Το evima.gr μεταδίδει ότι νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου. Το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Κατά την ίδια πηγή, η ταχύτητα με την οποία κινείται η φωτιά, αλλά και η ένταση των ανέμων, οδήγησε την αστυνομία στο να κλείσει δρόμους προληπτικά, έτσι ώστε να κινούνται πιο γρήγορα τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και να μην  κινδυνεύσουν πολίτες.

Συγκεκριμένα, έκλεισε ο δρόμος που συνδέει την κεντρική με τη Νότια Εύβοια, από τα Λέπουρα προς την Κάρυστο, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τις Πετριές με την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Άλλα μέτωπα

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, στον δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, κοντά στη περιοχή Δερβένι της Ανθούπολης.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα. Συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δασική πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Κακουραΐκα Αρκαδίας, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει σε μεγάλο υψόμετρο και ισχυρές δυνάμεις μάχονται για την κατάσβεσή της.

Στην περιοχή επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, καθώς επίσης και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Αγροτοδασική πυρκαγιά και στο Παλαιόκαστρο Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: