22.7.24

Ακόμη δύο Ισραηλινοί όμηροι νεκροί...


Σφυροκοπείται ξανά η Χαν Γιουνίς...

Νεκροί δύο ακόμη Ισραηλινοί που είχαν απαχθεί από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 με τον IDF να επιβεβαιώνει την είδηση χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια πίσω από τον θάνατό τους. Πρόκειται για τον 35χρονο Γιαγκέβ Μπουστάμπ και τον 75χρονο Άλεξ Νάντιγκ, οι οποίοι είχαν απαχθεί από τα σπίτια τους... 

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν μέχρι στιγμής κηρύξει ερήμην νεκρούς περίπου το ένα τρίτο των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από Παλαιστίνιους μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας.

Ξεπέρασαν τους 39.000 οι νεκροί
Την ίδια στιγμή τα στοιχεία από τη γενοκτονία στη Γάζα είναι ολοένα και πιο δραματικά, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστίνιων να ξεπερνά τους 39.000.


Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 89.818 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.


Ξεκινά νέα σφαγή στη Χαν Γιουνίς

Ο τελευταίος απολογισμός δεν περιλαμβάνει τα θύματα των τελευταίων ισραηλινών επιθέσεων στην Χαν Γιουνίς, καθώς ο IDF που εξέδωσε σήμερα εντολή εκκένωσης, έχει αρχίσει να σφυροκοπά εκ νέου την μεγάλη πόλη.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον 27 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς με εικόνες που κυκλοφορούσε σε αραβικά social media να δείχνουν πτώματα να στοιβάζονται σε φορτηγά για να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και νεκροτομία.

Το Τελ Αβίβ εξέδωσε, σήμερα, εντολές εκκένωσης για οργισμένες συνοικίες της πόλης, καθώς τα χτυπήματα εντείνονται. Σύμφωνα με τον IDF οι νέες εντολές οφείλονται σε επιθέσεις Παλαιστίνιων μαχητών με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τις συγκεκριμένες περιοχές. 

«Δεν έχουμε πού να πάμε»

Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, πάντως, δεν έχει μείνει κανένα ασφαλές μέρος με τους κατοίκους της πολύπαθης Χαν Γιουνίς να δηλώνουν «κουραστήκαμε, δεν αντέχουμε άλλο».

«Ακόμη και τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα σκηνές. Αρκετά με τους εκτοπισμούς και τη μετανάστευση» δηλώνει ο Γιουσέφ Αμπού Ταϊμάν στο Al Jazeera.

Από την πλευρά του ο Αχμέντ αλ Μπαϊγιούκ υπογραμμίζει «δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε για μερικές ημέρες. Μετά έρχεται ο στρατός, μας βομβαρδίζει, μας εκτοπίζει και μας καταστρέφει. Πού να πάμε; Παντού υπάρχει ο κίνδυνος βομβαρδισμού». 

Διαπραγματεύσεις ξανά την Πέμπτη

Και μέσα σε όλα αυτά το Τελ Αβίβ δηλώνει ότι… είναι ανοιχτό στον διάλογο και ετοιμάζεται να στείλει ξανά διαπραγματευτική ομάδα στο Κατάρ.

Οι αντιπρόσωποι του Ισραήλ αναμένεται να μετάσχουν την Πέμπτη στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός που διεξάγονται με διεθνή μεσολάβηση και σε αυτές θα περιλαμβάνεται και το ζήτημα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: