22.7.24

Οργή στον τουρκικό Τύπο από τους «λεονταρισμούς» Άδωνη...



 Φωτιές άναψε στην Τουρκία η επιπόλαιη ατάκα «με τα F-35 μόνο εμείς μπορούμε να πάμε μια νύχτα ξαφνικά στην Τουρκία», που είπε σήμερα το πρωί ο Άδωνης Γεωργιάδης, μιμούμενος τη ρητορική Ερντογάν...

Ο τουρκικός Τύπος κατακεραυνώνει τον υπουργό Υγείας, επανερχόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, που επίσης προκάλεσαν δυσφορία στην Άγκυρα, με αφορμή την 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.


 

Στο Η Τουρκία δεν έχει απαντήσει ακόμη στις δηλώσεις Γεωργιάδη, αλλά είναι πιθανό να είναι πιο σκληρή από την απάντηση στον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, αναφέρει η Daily Sabah. Το δημοσίευμα σχολιάζει πως «ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενώθηκε με το συνάδελφο του Νίκο Δένδια σε δηλώσεις που επισκίασαν τις προσπάθειες προσέγγισης Αθήνας και Άγκυρας. Μιλώντας σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γεωργιάδης καυχήθηκε το αυξανόμενο οπλοστάσιο της Ελλάδας με την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35 και F-16 και φρεγατών, καθώς και τη συμμαχία της με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία».

Για «άσχημο μήνυμα από την Αθήνα προς την Άγκυρα» κάνει λόγο δημοσίευμα της Cumhuriyet.

Για «δεύτερη σκανδαλώδη δήλωση από την Ελλάδα» μιλάει η εφημερίδα Hurriyet, αναπαράγοντας τη δήλωση «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά στην Άγκυρα ένα βράδυ με F-35».

Το δημοσίευμα της Hurriyet σχολιάζει πως «ενώ οι σκανδαλώδεις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον Τουρκικό Στρατό αύξησαν την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε επίσης απίστευτες δηλώσεις για την Τουρκία». 

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του απόστρατου Αντιστράτηγου Ερντογάν Καρακούς που απέδωσε τις δηλώσεις Γεωργιάδη «στον φόβο της Ελλάδας για την Τουρκία και στην αναταραχή που προκαλεί το γεγονός ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι πολλαπλάσια από της Ελλάδας».

Ο ίδιος δήλωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να χτυπήσει εύκολα την Τουρκία και διατύπωσε ανάλογες απειλές: «Έχουμε το Kaan σε αντάλλαγμα για τα F-35. Προσπαθούμε να παραδώσουμε τα πρώτα 20 Kaan μέχρι το 2028. Το Kaan θα είναι αποτρεπτική δύναμη ενάντια στα F-35. Το να έχεις θέληση σημαίνει ότι αν προσπαθήσεις να επιτεθείς στην Άγκυρα, θα χτυπήσουμε την Αθήνα αόρατα». είπε.

«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει τη δήλωση του Έλληνα υπουργού: «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά στην Άγκυρα ένα βράδυ με F-35» και το CNN Turk. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: