22.7.24

Η πρώτη δημόσια ομιλία της Χάρις μετά την παραίτηση Μπάιντεν...



Την ώρα που συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό των Δημοκρατικών προκειμένου να τρέξει με βήμα γοργό η επισημοποίηση της Κάμαλα Χάρις για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά... και να βρεθεί το πρόσωπο που θα τρέξει μαζί της ως υποψήφιος αντιπρόεδρος, η 59χρονη έκανε την πρώτη της δημόσια ομιλία μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο για να πάρει μέρος σε εκδήλωση σχετικά με τις πρωταθλήτριες ομάδες του NCAA, και επέλεξε να πλέξει το εγκώμιο του Τζο Μπάιντεν.
 

«Ο πρόεδρός μας, Τζο Μπάιντεν, ήθελε να ήταν εδώ σήμερα. Αισθάνεται πολύ καλύτερα και αναρρώνει και ανυπομονεί να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του. Και ήθελα να πω μερικά λόγια για τον πρόεδρό μας. Τα όσα έχει πετύχει δεν συγκρίνονται με τίποτα στην ιστορία» είπε η Χάρις προκαλώντας το χειροκρότημα του κοινού.

«Μέσα σε μια μόνο θητεία έχει ήδη ξεπεράσει τα όσα έκαναν πρόεδροι σε δύο θητείες» είπε και συμπλήρωσε «τις αξίες του προέδρου μας τις βλέπω κάθε μέρα. Η ειλικρίνειά του, η ακεραιότητά του, η δέσμευσή του στην πίστη και στην οικογένεια, η μεγάλη του καρδιά και η αγάπη, η μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας. Και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι κάθε μέρα ο πρόεδρός μας, Τζο Μπάιντεν, παλεύει για τον Αμερικανικό λαό και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του στο έθνος».

Τι δείχνουν έντεκα δημοσκοπήσεις

Μπορεί η Κάμαλα Χάρις να αναλαμβάνει να δημιουργήσει συνθήκες συσπείρωσης στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ωστόσο, υπάρχει πολλή δουλειά που περιμένει την ίδια και τους συνεργάτες της, αλλά και γενικά το κόμμα.

Ήδη, πάντως, οι πρώτες μετρήσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται με την Washington Post να δημοσιεύει τα αποτελέσματα των τελευταίων έντεκα δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν μετά το debate που εξέθεσε τον Τζο Μπάιντεν και επιτάχυνε τις διεργασίες παραίτησής του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η Κάμαλα Χάρις φαίνεται πως προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ μόνο σε δύο από τις έντεκα δημοσκοπήσεις. 

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα προς το παρόν οι επιδόσεις της Χάρις είναι παρόμοιες με του Τζο Μπάιντεν με τον μέσο όρο να δίνει προβάδισμα 1,5 μονάδας στον Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: