17.7.24

Πυρκαγιές στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου...




...και κοντά στο Τελωνείο Ευζώνων...
Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο χωριό Αγαλάς στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο η έκταση της είναι πολύ μεγάλη και η κατεύθυνση που έχει είναι προς το χωριό Κερί...


Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 11 οχήματα, ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη.

Παράλληλα, από νωρίς το μεσημέρι μαίνεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στους Tσολιάδες Κιλκίς. Η φωτιά καίει κοντά στο Τελωνείο Ευζώνων και προς το παρόν δεν επιτρέπονται οι διελεύσεις.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης στο σημείο αποφασίστηκε να κλείσει η ΠΑΘΕ, από το ύψος της γέφυρας Πολυκάστρου μέχρι το τελωνείο των Ευζώνων, και η κυκλοφορία για τα οχήματα που κινούνται προς τα βόρεια σύνορα διεξάγεται μέσω του Πολυκάστρου.

Παράλληλα, οι τελωνειακές αρχές της γειτονικής χώρας έκλεισαν την είσοδο προς το ελληνικό έδαφος για να αντιμετωπιστεί η φωτιά και εφόσον οι ελληνικές αρχές ανάψουν το «πράσινο φως» θα αποκατασταθεί η λειτουργία στο συνοριακό πέρασμα προς τη χώρα μας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Μεταμόρφωση, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία. Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

Και η αυριανή ημέρα, Πέμπτη, είναι πολύ επικίνδυνη για εξάπλωση πυρκαγιών. Πολύ υψηλός κίνδυνος Image removed.(κατηγορίας 4) προβλέπεται σε: Image removed. Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Ηλεία, Λακωνία, Έβρο και Ροδόπη, καθώς και σε Image removed.περιοχές της Φθιώτιδας, της Κορινθίας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Ξάνθης, στην  Image removed. Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο και τα Ψαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: