5.7.24

Η Κεραμέως έχει σχέδιο για να μειωθεί η ανεργία...


Να δουλεύουν περισσότεροι συνταξιούχοι!..
Η απίστευτη υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ομολογεί ότι η ανεργία είναι 10,5% (σ.σ. η δεύτερη της Ευρώπης) έχει σχέδιο για την τόνωση της απασχόλησης...

Όχι βέβαια την αύξηση των μισθών, αλλά την εργασία των συνταξιούχων! Ετσι σήμερα η Νίκη Κεραμέως δήλωσε «σε ό,τι αφορά την ανεργία» βλέπει ότι «έχουμε χαμηλά ποσοστά απασχόλησης στις γυναίκες, τους νέους, τα άτομα με αναπηρία και τους συνταξιούχους».

Για την απασχόληση στους συνταξιούχους έδωσε και εύσημα στον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς πλέον εμφανίζονται να εργάζονται πάνω από 170.000. Ό,τι οι περισσότεροι δεν εργάζονται από χόμπι αλλά εξαιτίας της ανάγκης και της χαμηλής σύνταξης, δεν απασχολεί την υπουργό.


Ακόμη η κυρία Κεραμέως με περισσή σοφιστεία αποκάλεσε «fake news» την εξαήμερη εργασία, για την οποία η Ελλάδα έχει γίνει θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, επειδή ανατρέπει την τάση στον αναπτυγμένο κόσμο για λιγότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα.


Ετσι η υπουργός Εργασίας είπε ότι «το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας». Αρα δεν είναι εξαήμερο αλλά πενθήμερο συν μία ημέρα εργασίας.

Το είπε και με άλλα λόγια: «δεν πρέπει να μιλάμε για 6ημερη εργασία αλλά για έκτακτη μέρα εργασίας». Και επέμεινε ότι «μιλάμε για την εξαίρεση της εξαίρεσης που αφορά εργοστάσια και επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας».

Βέβαια ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν χρόνο ανάπαυσης και γενικά ότι «όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο» και ότι «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας». 

Γ.Μπ

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: