9.7.24

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος της ΝΔ...



Πώς έχει ρυθμίσει η ΝΔ το τραπεζικό της δάνειο και με ποιους όρους;». Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που απευθύνει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιμένοντας να κρατά ψηλά στην ατζέντα του, το ζήτημα του χρέους της Νέας Δημοκρατίας...

Ειδικότερα, σήμερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και απαντώντας στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέη ως κόμμα, απάντησε καταρχάς ότι «τραπεζικά χρέη όχι, χρέη σε προμηθευτές έχουμε, ναι» και στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του προς τη Ν.Δ., λέγοντας: «Αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε είναι να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες μας με τα έσοδά μας, στα νέα ποσοστά στα οποία είμαστε αυτή τη στιγμή, διότι η χρηματοδότησή μας έχει μειωθεί στο ήμισυ, για να μπορούμε να λέμε στον κόσμο με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια ότι μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας και συνεπώς μπορούμε να φτιάξουμε τη χώρα μας. Αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Και επαναλαμβάνω για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία δεν παρουσιάζει τη ρύθμιση χρέους που έχει στο κόμμα της, είναι μια ρύθμιση χρέους που δεν μπορεί να έχει ένας πολίτης τα δικά του χρέη; Και επίσης τις ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών στο πόθεν έσχες τους. Εμείς κάναμε τροπολογία γι' αυτό. Θα πρέπει να ξέρουμε πώς πληρώνουν, τι πληρώνουν, από πού, ποιος τους αλλάζει τους όρους όταν τους βολεύει;».

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη πως «τα βάζει όλα σε ένα μίξερ... και συμπέρασμα δεν βγαίνει», ενώ περιορίστηκε να αναφέρει ότι τα οικονομικά της η Ν.Δ. «τα παρουσιάζει, ως οφείλει εκ του νόμου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, με τη συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία και ορκωτών λογιστών, τις ρυθμίσεις, τα πάντα, τους ισολογισμούς της. Το έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές, δεν υπάρχει «δράκος» στο παραμύθι αυτό του κ. Κασσελάκη».

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Π. Μαρινάκης μίλησε για «σκελετούς» στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση την πρόσφατη αναφορά σε «μαύρα ταμεία», ενώ για τα «κόκκινα» δάνεια εξαπέλυσε νέες βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι το Υπ. Οικονομικών έχει προβεί σε σειρά ρυθμίσεων για το θέμα. «Φαίνεται ότι υπάρχουν πάρα πολλοί "σκελετοί", από ό,τι φαίνεται, από όσα λένε ευρωβουλευτές, βουλευτές, πρώην στελέχη, στο ΣΥΡΙΖΑ, για τα περιβόητα "μαύρα ταμεία", αν υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν. Ούτε, όμως, αυτό είναι δικό μας ζήτημα, ούτε είναι ζήτημα της Κυβέρνησης, ούτε της Ν.Δ.. Ας απαντήσουν οι ίδιοι που δημιουργούν τα θέματα, για το δικό τους κόμμα», είπε μεταξύ άλλων.

Οργισμένη και στοχευμένη ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Π. Μαρινάκη πως «με Fake news και ρίχνοντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ» προσπαθεί «να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη». Και επανέφερε τις βασικές ερωτήσεις, καλώντας το Μαξίμου να απαντήσει επί της ουσίας: «Πώς έχει ρυθμίσει η ΝΔ το τραπεζικό της δάνειο και με ποιους όρους; Γιατί αρνείται την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσουν όλοι στη δημοσιότητα τα τελευταία Πόθεν  Έσχες; Γιατί δεν συμφωνεί με τις αλλαγές που ζητήσαμε στο Πόθεν Έσχες, ώστε και τα κόμματα και οι βουλευτές να δίνουν τους όρους των δανείων τους στη δημοσιότητα;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: