14.7.24

Πώς έφτασε τόσο κοντά στον Τραμπ ο ένοπλος δράστης;...



Τι εξετάζουν οι αρχές για τα κενά ασφαλείας.
 Εξηγήσεις ζητούνται από τη διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών.
Ο διάλογος των σωματοφυλάκων...


Συγκλονισμένες οι ΗΠΑ και η παγκόσμια κοινότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, το απόγευμα του Σαββάτου... 


Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ ερευνά πώς ένας ένοπλος οπλισμένος με τουφέκι τύπου AR μπόρεσε να πλησιάσει για να πυροβολήσει  τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας σκότωσαν τον ένοπλο, ο οποίος έχει κατονομαστεί από το FBI ως ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Bethel Park της Πενσυλβάνια. Ένας πολίτης στην προεκλογική συγκέντρωση σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, επεσήμανε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι όλα τα θύματα είναι ενήλικες άνδρες. Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε αμέσως νεκρός από τις μυστικές υπηρεσίες. 


Ο ένοπλος πυροβόλησε αρκετές φορές προς την εξέδρα από «υπερυψωμένη θέση έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης», αναφέρει το Associated Press. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στους αξιωματικούς ότι είδε έναν ένοπλο να κινείται «από στέγη σε στέγη», λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας.


Μια ανάλυση του Associated Press με περισσότερα από δώδεκα βίντεο και φωτογραφίες από τη σκηνή της συγκέντρωσης Τραμπ, καθώς και δορυφορικές εικόνες του χώρου, φανερώνουν ότι ο δράστης κατάφερε να πλησιάσει αρκετά τη σκηνή και ειδικότερα, λιγότερο από 150 μέτρα από το σημείο που μιλούσε ο Τραμπ. 


Σύμφωνα με το Reuters, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες είπαν ότι θα ξεκινήσουν γρήγορες έρευνες για το πώς ο ελεύθερος σκοπευτής κατάφερε να αποφύγει πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και να ανέβει στην ταράτσα ενός κτιρίου κοντά στο σημείο όπου μιλούσε ο Τραμπ.

Η Επιτροπή Εποπτείας ης Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κάλεσε τη διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσιτλ, να καταθέσει σε ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου. «Οι Αμερικανοί απαιτούν απαντήσεις σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Τραμπ», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της στο X, σημειώνοντας ότι η εμφάνιση της Τσιτλ είναι εθελοντική.

Ο διάλογος των σωματοφυλάκων γύρω από τον Τραμπ:





Δεν υπάρχουν σχόλια: