8.7.24

Και τώρα τι;...

 

Με τη νίκη του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία ενισχύονται οι απόψεις εκείνων στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως και στο ΠΑΣΟΚ σε μικρότερο βαθμό που έχουν προτείνει να γίνει κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα.

Τα... κόμματα που σχημάτισαν στη Γαλλία το Λαϊκό Μέτωπο δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις. Η αντιπαράθεση ήταν καθημερινό φαινόμενο και ήταν μεγάλη έκπληξη που κατάφεραν έστω στο παρά πέντε να συνεννοηθούν.

Οι Γάλλοι πολίτες προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες επιδοκίμασαν την επιλογή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα κόμματα που συγκροτούν το μέτωπο θα συνεχίσουν μαζί την πορεία τους. Και ο Μακρόν και οι οικονομικές ελίτ που φοβούνται περισσότερο τον Μελανσόν θα κάνουν τα πάντα, σε συνεργασία με την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, για να το διασπάσουν. Θα το πετύχουν; Θα βρεθούν πρόθυμοι που θα υποκύψουν στον πειρασμό της ενσωμάτωσης με το πρόσχημα της πολιτικής σταθερότητας;  

Για την ώρα κανείς δεν μπορεί να κάνει μια στοιχειωδώς ασφαλή πρόβλεψη. Θα εξαρτηθεί από τις αντιστάσεις των σοσιαλιστών στις προκλήσεις για συνεργασία που θα τους απευθύνει ο αιρετός μονάρχης Μακρόν.

Αν δεν διαρραγεί η συνοχή του μετώπου, θα είναι ένα καλό και μεταδοτικό παράδειγμα για την Ελλάδα. Αν όμως κλονιστεί  θα υπάρξει απογοήτευση. Θα κερδίσουν έδαφος οι απόψεις και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ που λένε πάμε μόνοι μας να κερδίσουμε τη Δεξιά γιατί με τους άλλους δεν υπάρχει προοπτική.

Τάσος Παππάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: