15.7.24

Ο Κασσελάκης και οι όψιμοι επικριτές του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...




Το μόνο που αποκαλύπτουν όσοι οψίμως στον ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο Κασσελάκης, είναι η ανευθυνότητα, η ανικανότητα και το μέγεθος του οπορτουνισμού τους...
 
Το γεγονός ότι δεν κάνουν την παραμικρή αυτοκριτική για τη στάση τους ένα χρόνο πριν, όταν επέτρεψαν σε αυτόν τον πολιτικό αλεξιπτωτιστή και σαλταδόρο, να είναι υποψήφιος για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το λιλιπούτειο πολιτικό τους ανάστημα. Τώρα έχουν φτάσει στο σημείο να συζητούν και να αντιπαρατίθενται μαζί του για τις "μαύρες σακούλες" στα οικονομικά του κόμματος, αντί να του δείξουν την έξοδο.
 
Το ίδιο ισχύει με τη στάση όσων εξ αυτών είναι βουλευτές και δε διαφοροποιούνται από την "πατριωτική Αριστερά" του Κασσελάκη και ψηφίζουν τους υπερεξοπλισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή ασπάζονται τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
 

Με τέτοιους "αντιπάλους", που σε ό, τι αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό, συναγωνίζονται τον Κασσελάκη στη δεξιά στροφή, στην "κεντροποίηση" και στη μετάλλαξη του χώρου τους, είναι λογικό ο σημερινός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να εμφανίζεται έως και συμπαθής σε ένα τμήμα του κόμματός του και βέβαια πολύ πιο ικανός από όλους αυτούς τους ξεπεσμένους, που μέχρι πριν λίγο καιρό τον αποθέωναν ή τον ανέχονταν. Που διαμαρτύρονται τώρα γιατί ο Κασσελάκης κλείνει την Αυγή, όταν ήταν αυτοί που ήθελαν να την κλείσουν τον Ιανουάριο του 2022, αλλά, τότε, προσέκρουσαν στη ψυχωμένη αντίδραση του Νίκου Φίλη και λίγων άλλων και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, μπροστά στην απειλή για δημόσια καταγγελία και διαφοροποίηση. 
 
Με τη"λαμπρή" ιδέα, μάλιστα, να μεταφράσουν σε πολύ κακά ελληνικά, άρον-άρον το γαλλικό υπόδειγμα, έδωσαν την ευκαιρία στον Κασσελάκη να εμφανιστεί έως και υπερασπιστής της... αυτονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της "ρευστοποίησής" του σε μια θολή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, υπό τους αυτοδιαφημιζόμενους "Μεσσίες" Τσίπρα ή Δούκα. 
 
Ας μη βαυκαλίζονται άδικα. Καμία σχέση δεν έχει το κινηματικό και από "τα κάτω" εμπνευσμένο Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία και το πρόγραμμά του, με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δύο απολύτως συστημικά και ελεγχόμενα κόμματα, που ούτε μία μαζική κινητοποίηση- έστω για τα μάτια του κόσμου- δε μπορούν να οργανώσουν για την 6ήμερη εργασία ή για την κατάρρευση-ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
 
Μια σημαία ευκαιρίας είναι κι αυτή, που, πάει να εκμεταλλευτεί γνήσιες λαϊκές αγωνίες. Που εν όψει ανυπέρβλητων δυσκολιών στην οικονομία, προωθείται από ορισμένα οικονομικά και μιντιακά κέντρα, για τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων σε περίπτωση ραγδαίας και έντονης αμφισβήτησης της κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά του Μητσοτάκη.
 
Με τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή:"Να αλλάξουν όλα, για να μην αλλάξει τίποτα".
 
Όποιος/α, έστω καθυστερημένα, ανακάλυψε τι αντιπροσωπεύει το φαινόμενο Κασσελάκη και εξακολουθούν να εμπνέονται από τις ιδέες της Αριστεράς, έχουν διέξοδο. Να φύγουν (χθες) από αυτό το μεταλλαγμένο κόμμα. Να αναστοχαστούν κριτικά τις επιλογές και τη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από το 2015 μέχρι σήμερα. Και να μπουν μαζί μας και μαζί με πολλούς άλλους στον αγώνα να ξαναστηθεί σε στέρεη βάση ο χώρος της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 Τάκης Κατσαρός (Μέλος του Πανελλαδικού Μεταβατικού Οργάνου της Νέας Αριστεράς )

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: