2.7.24

«Κάναμε λάθη...»



Εν μέσω μεγάλης κινητικότητας και έντονου ενδιαφέροντος για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ και ενώ επισήμως έχουν ανακοινωθεί πέντε υποψήφιοι, ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία Παύλος Γερουλάνος απαριθμεί τα λάθη που έγιναν και τονίζει πως «πρέπει να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ».

Αρχικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Εύα Αντωνοπούλου, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν φοβήθηκε ποτέ δημοκρατικές διαδικασίες και δεν έχει λόγο να το κάνει τώρα. Οι υποψηφιότητες είναι ένα λογικό επακόλουθο, αλλά από αυτά εμείς έχουμε βγει πάντα πιο δυνατοί»...

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε: «Δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Ο στόχος, που είχε βάλει και ο ίδιος ο πρόεδρος, ήταν η δεύτερη θέση. Δεν τον πετύχαμε την ώρα που διαλυόντουσαν δύο κόμματα δίπλα μας. Άρα ήταν μία χαμένη ευκαιρία».
 

Τα λάθη του ΠΑΣΟΚ

Στη συνέχεια, απαριθμώντας τα λάθη εξαιτίας των οποίων το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο στις ευρωεκλογές, ξεκινώντας από κάτω προς το πάνω όπως είπε, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε:

    -«Οργανωτικό, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ανατάξει όλες του τις δυνάμεις σε κατάσταση εκλογικής μάχης».
    -«Επικοινωνιακά υπήρξαν κάποια λάθη».
    -«Ένα κόμμα πρέπει να παρουσιάζει προς την κοινωνία μια ηγετική ομάδα στην οποία να αισθάνεται άνετα ο πολίτης πως "αυτά που λένε μπορούν να τα κάνουν πράξη". Κι αυτό πρέπει να το δούμε από την αρχή».
    -«Αφήσαμε πολλούς πόρους ανεκμετάλλευτους. Τα όργανά μας μπορούν να δυναμώσουν πολύ».

Σε ερώτηση εάν δηλαδή υπήρξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αξιοποιήθηκαν και δεν συγκρατήθηκε μία δυνατή ηγετική ομάδα, ο κ. Γερουλάνος απάντησε «πολλά».

«Σενάρια φαντασίας» τα σενάρια συνεργασίας

Για τον Χάρη Δούκα και το ενδεχόμενο να εκλεγεί όντας δήμαρχος Αθηνών, είπε: «Δεν θα σχολιάσω συνυποψηφίους μου. Αυτό που θα σας πω είναι ότι εγώ όταν κατέβηκα στον δήμο δεσμεύτηκα ότι θα μείνω τέσσερα χρόνια και έμεινα».

Έπειτα, αναφορικά με ενδεχόμενες συνεργασίες και τις αναφορές σε κεντροαριστερό σχήμα, δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ότι σίγουρα στις εκλογές πρέπει να πάμε με έναν πόλο που θα πείσει τον ελληνικό λαό ότι έχει σχέδιο και μπορεί να το υπηρετήσει. Από εκεί και πέρα, για τους ανθρώπους που έχουν οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας κλπ τους ρωτάω "ωραία, πώς θα το κάνουμε αυτό;" και δεν μου απαντάει κανείς. Άρα για μένα, για την ώρα αυτά είναι σενάρια φαντασίας».

Τέλος, υπογράμμισε: «Πρέπει να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ, να κάνουμε τις αλλαγές και ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ μετά θα μπορεί και πάλι να ενώσει όλες τις δυνάμεις που χρειάζεται και να διεκδικήσει την κυβέρνηση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: