26.7.24

Φονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα...



Το σφυροκόπημα του πυροβολικού και οι φονικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα πτώματα πέντε Ισραηλινών...

που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στην Παλαιστίνη.

Στην Ουάσιγκτον, αφού εκφώνησε ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά την οποία υπερασπίστηκε τον πόλεμο που διεξάγει ο στρατός της χώρας του στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατόπιν με την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε στον συνομιλητή του πως χρειάζεται να κλειστεί «γρήγορα» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του. Η Χάρις, που εξέφρασε την «ανησυχία» της για τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας και είπε πως δεν θα παραμείνει «σιωπηλή» μπροστά στα «δεινά», υπερθεμάτισε: «είναι καιρός να κλειστεί αυτή η συμφωνία».

Οι ΗΠΑ είναι ο κυριότερος σύμμαχος και προμηθευτής όπλων του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο η Ουάσιγκτον ανεβάζει τελευταία τον τόνο, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακο γίνεται ολοένα βαρύτερος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.