31.7.24

Εκκένωση οικισμών λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια...



Για ακόμα μια μέρα οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες, επιχειρώντας να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει... 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Καθώς το μέτωπο της φωτιάς πήρε κατεύθυνση προς το Αφράτι, οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112, να απομακρυνθούν προς το Βασιλικό. Λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς, ακολούθησε εντολή για εκκένωση άλλων τριών οικισμών. Συγκεκριμένα, το νέο μήνυμα ανέφερε πως «εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο» να «απομακρυνθείτε προς Χαλκίδα».



Σύμφωνα με το τοπικό evima.gr, πυροσβεστική, εθελοντές, δήμος και πολίτες βρίσκονται στη γέφυρα του Αφρατίου και με μηχανήματα και τρακτέρ, δρομολογούν τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Πολύ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο. Συγκεκριμένα επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρου, 40 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.


► Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Ανάληψη Ηλείας. Επί τόπου επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 22 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Υπάρχει συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

► Σε εξέλιξη και η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σε δασική έκταση, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: