11.7.24

Βρε μανία με το ΠΑΣΟΚ...



Αυτό το δούλεμα που ο Μητσοτάκης όλο με κάποιον ή κάποιους υπουργούς είναι εκνευρισμένος, αλλά συνεχίζει να κυβερνά με τους ίδιους «άριστους», μήπως πρέπει να το σταματήσουμε κάποια στιγμή;
Τελικά στη Νέα Δημοκρατία έχουν μια «ανεξήγητη» μανία με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Το 2021 είχε πάλι εσωκομματικές εκλογές η Χαριλάου Τρικούπη... Ο τότε υποψήφιος και αδιαφιλονίκητο φαβορί, Νίκος Ανδρουλάκης, αποδείχτηκε ότι ήταν υπό παρακολούθηση από τη μητσοτακικώς εποπτευόμενη ΕΥΠ όλη την προεκλογική περίοδο μέχρι –ω του θαύματος– να εκλεγεί πρόεδρος. Για «εθνικούς λόγους» που δεν μας λένε, που ήταν «νόμιμη αλλά λάθος» και που ακόμη περιμένουμε να δούμε πόσοι και ποιοι έχουν ποινικές ευθύνες γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο. Ταυτόχρονα, πέρα από τις προσπάθειες απαξίωσης του Γιώργου Παπανδρέου, διάφορα γκάλοπ «εγνωσμένου κύρους» έβγαζαν πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είχε προνομιακή υποστήριξη από όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Τελικά βγήκε τρίτος, στη συνέχεια δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής, μετά έκανε και «κεντρώο» κόμμα με ακόμη πιο συντηρητικές απόψεις και πήρε 1,45% στις χαλαρές ευρωκάλπες. Ο «καταλληλότερος» τότε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...

● Και πάμε στο σήμερα, όπου φαίνεται ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Βγαίνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης, τον ρωτούν σε τηλεοπτικό πάνελ (ΣΚΑΪ) για πλάκα αν έχει… προτίμηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και λέει με σοβαρό ύφος: «Εμείς στη Ν.Δ. προτιμάμε να μείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης». Απίθανο; Εχει ξαναγίνει τέτοια παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία άλλου κόμματος και μάλιστα από κυβερνητικό στέλεχος; Λογική η οργή στη Χαριλάου Τρικούπη που μίλησαν για προβοκάτσια και θύμισαν τις υποκλοπές.

● Και την ίδια ώρα που βγαίνει η κυβέρνηση και λέει ποιον προτιμά, συνεχίζεται από άλλα κυβερνητικά στελέχη ο πόλεμος κατά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, γιατί τους έχει πιάσει ο πόνος μήπως δεν προλαβαίνει να διοικεί τον δήμο και το ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα, αν εκλεγεί πρόεδρος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και διάφοροι άλλοι έχουν επιτεθεί δημόσια στον Δούκα επειδή «τόλμησε» να είναι υποψήφιος. Δεν του συγχωρούν στη Ν.Δ. με τίποτα ότι τους πήρε τον δήμο μέσα από τα χέρια. Και, κερασάκι στην τούρτα, ο Κώστας Μπακογιάννης βγήκε πάλι χθες στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε από τον Δούκα να ορίσει αντιδήμαρχο στη θέση του μέχρι τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου. Λογικά την επόμενη φορά θα του ζητήσει να αυτομαστιγωθεί και μετά να εξοριστεί στη Βόρεια Μύκονο με φρουρούς ένστολους ΔΑΠίτες. Γι’ αυτό ο Δούκας του είπε με νόημα «εμείς δεν κάνουμε Περιπάτους» και υπογράμμισε το «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» του Μπακογιάννη για τα ΠΑΣΟΚικά. Αν και το καλύτερο θα ήταν να προτείνει στην κυβέρνηση του θείου του να παρακολουθήσει η ΕΥΠ και τον Δούκα. Μήπως του φέρει γούρι.

● Καλό θα ήταν, πάντως, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν να μιλούν και λίγο πολιτικά. Καλό το «γεια σας, με λένε τάδε, θέλω να γίνω πρόεδρος και να κάνουμε την ΠΑΣΟΚάρα πάλι πρωταθλήτρια», αλλά πρέπει και οι πολίτες να ακούσουν τίποτα ενδιαφέρον για τη ζωή τους, πέρα από την αξία του πράσινου ήλιου στη διατροφή μας. Να εξαιρέσω μόνο τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος με το δικό του διακριτό στίγμα μιλάει πολιτικά από την πρώτη στιγμή, όπως π.χ. χθες που έθεσε το ζήτημα (ή μάλλον το διεθνές ρεζίλι) της εξαήμερης εργασίας που απασχόλησε τα… ξένα, αλλά όχι τα ελληνικά, ΜΜΕ. Αλλά τι ξέρουν οι κουτόφραγκοι, εδώ μοιράζουμε τα Πούλιτζερ μεταξύ μας.

● Επειδή σε πολλούς έκανε εντύπωση ότι Ανδρουλάκης και Δούκας δεν αντάλλαξαν κουβέντα στη μάζωξη του Παύλου Χρηστίδη στο μαγαζί «Certo» στη Δάφνη το βράδυ της Τρίτης, να σημειώσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούργια. Ο «πάγος» στις σχέσεις τους υπάρχει εδώ και καιρό, για την ακρίβεια είναι τουλάχιστον δύο μήνες που δεν λένε ούτε «καλημέρα» και, όταν χρειάζεται να επικοινωνήσουν, το κάνουν μέσω των γραφείων τους. Συμβαίνουν δυστυχώς και στις καλύτερες (πολιτικές) οικογένειες.

Χάρης Ιωάννου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: