20.7.24

Τέμπη: «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα παιδιά μου»...



Ο Νίκος Πλακιάς περιγράφει την προσπάθεια κουκουλώματος του εγκλήματος, την εξοργιστική διαδικασία και τη ετεροχρονισμένη δειγματοληψία, όπως την έζησαν οι συγγενείς θυμάτων...
Μία ανατριχιαστική αποκάλυψη - ενδεικτική της προσπάθειας κουκουλώματος του εγκλήματος των Τεμπών- έκανε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο παιδιών - θυμάτων της σιδηροδρομικής σύγκρουσης. Μιλώντας στο KONTRA, ο Νίκος Πλακιάς αποκάλυψε πως «στο Κουλούρι, η ταυτοποίηση των οστών, ήταν από τα δικά μου τα παιδιά». 


«Το έχουμε πληροφορηθεί από τον Νοέμβριο. Μιλάμε για την τοποθεσία Κουλούρι η οποία ήταν η τοποθεσία όπου μπήκαμε εμείς οι γονείς τον Νοέμβριο για να δούμε τα βαγόνια, για να δούμε πού ήταν τα παιδιά μας. Καταλάβαμε από την αρχή ότι σίγουρα θα βρούμε ανθρώπινο υλικό στα καθίσματα που ήταν τα παιδιά μας, όπως ακριβώς βρέθηκαν υπολείμματα των παιδιών μας όπως και πάρα πολλά προσωπικά αντικείμενα. Πάνω σε αυτά στηρίχθηκαν οι κατηγορίες μας όταν κάναμε τις μηνύσεις κατά του Αγοραστού και κατά παντός υπευθύνου για το μπάζωμα και το ξε-μπάζωμα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος προκαλώντας σοκ για την αναλγησία των αρχών και τον τρόπο που χειρίστηκαν το αδιανόητο έγκλημα. «Όπως έγινε και στην τοποθεσία στα Τρία Πηγάδια όπου βρέθηκε και το οστό από πατέρα μίας κοπέλας, της Μαρίας Χατζηκωνσταντή - σας λέω το όνομα γιατί το έχει δηλώσει η ίδια ότι βρέθηκε το οστό του μπαμπά της εκεί», συμπλήρωσε ο Ν. Πλακιάς.

«Στα δικά μας τα μάτια, μόνο πλημμέλημα δεν είναι», σχολίασε αναφορικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Παράλληλα, κατήγγειλε πως «17 μήνες τώρα αντιμετωπίζουμε βρωμιά και ασυδοσία παντού. Δεν λειτουργώ πλέον, είμαι σαν μία πέτρα, σίδερο, ατσάλι. Δεν λυγίζω, δεν καταλαβαίνω, δεν νιώθω πόνο, το μόνο που νιώθω είναι οργή και θυμό. Έπρεπε να περάσουν 17 μήνες για να κάνει ο εισαγγελέας μήνυση κατά 4 προσώπων; Με τη λέξη πλημμέλημα δεν νιώθω ικανοποιημένος». 


Σε σημερινή του δημοσίευση στο X, ο Νίκος Πλακιάς περιγράφει όλη τη διαδικασία και τη ετεροχρονισμένη δειγματοληψία, όπως την έζησαν οι συγγενείς θυμάτων στις 25 Οκτωβρίου. «Το αρχικό μούδιασμα έδωσε την θέση του στην οργή στο μίσος και στον θυμό», αναφέρει στην σοκαριστική κατάθεσή του. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Στις 25/10/23 βρισκόμασταν στα ΤΕΜΠΗ μαζί με άλλες οικογένειες και παρακολουθούσαμε την δειγματοληψία που γινόταν εκείνη την ημέρα από το έδαφος που έγινε το έγκλημα. Μετά από αίτημα μας προς τον Εφέτη Ανακριτή και  συνοδεία Αστυνομίας μας άφησαν να μπούμε στο μέρος όπου ήταν φυλαγμένα τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας στην τοποθεσία ΚΟΥΛΟΥΡΙ περίπου 12 χλμ μακριά από εκεί που είμασταν. Το τι αντικρίσαμε;

Δεκάδες πειστήρια και αντικείμενα του εγκλήματος παρατημένα δεξιά και αριστερά για 8 ολόκληρους μήνες!!! Ημασταν σίγουροι ότι μετά από αυτά που αντικρίσαμε ότι θα βρίσκαμε και ανθρώπινα μέλη των συγγενών μας.  Με την σημαντική βοήθεια του Κυρίου Λακαφώση και την χαρτογράφηση που είχε γίνει όλο  αυτό το οκτάμηνο από τον ίδιο μπορέσαμε και πετύχαμε την είσοδο της ομάδας του Κυρίου Λακαφώση για τυχόν ευρήματα των δικών μας .

Πραγματικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πληροφορηθήκαμε αυτό που φοβόμασταν. Βρέθηκαν οστά από τα παιδιά μας. Το αρχικό μούδιασμα έδωσε την θέση του στην οργή στο μίσος και στον θυμό. Συναισθήματα τα οποία θα έχω μέχρι και την στιγμή που όλοι οι υπαίτιοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει . Τα γράφω τώρα που οι ποινικές διώξεις είναι για πλημμελήματα όλων όσων συμμετείχανε σε αυτό το έγκλημα και στην βεβήλωση των παιδιών μου   

Να δω ποιος θα σταθεί απέναντι μου στα δικαστήρια και πως θα με κοιτάξουν στα μάτια γνωρίζοντας ότι έχω κάνει δυο φορές κηδεία τα παιδιά μου. Αν αυτό ορίζεται ως πλημμέλημα τότε τι ορίζεται ως κακούργημα; Ζητάω αμέσως την αναβάθμιση της κατηγορίας με όποιο τρόπο μπορεί να γίνει από όλους σας. Εάν θέλετε επιτέλους να ηρεμήσουν οι ψυχές των παιδιών μας και να πράξετε το αυτονόητο δεν υπάρχει άλλος δρόμος . Κάποτε πρέπει σε αυτήν την χώρα η δικαιοσύνη να κερδίσει την χαμένη αίγλη της και εσεις πρέπει να είσαστε  αυτοί που θα το κάνετε». 


Την ίδια ώρα, χθες αποκαλύφθηκε πως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ζητήσει να μην προχωρήσουν οι αρχές σε μπάζωμα του χώρου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αυτοψίες, αλλά και να ειδοποιηθούν οι δικαστικές αρχές. Τα αιτήματα αυτά δεν εισακούστηκαν.

Στη δικογραφία αναφέρεται η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου στο σημείο της τραγωδίας με   με την  παρουσία του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χ. Τριαντόπουλου, του γενικού  γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Γ. Ξιφαρά, του τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού ,  του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου  όπως κι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στελεχών του ΟΣΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: