22.7.24

ΣΥΡΙΖΑ: Η «επίθεση φιλίας» Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη...



«Επίθεση φιλίας» στον Νίκο Ανδρουλάκη έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την γυναίκα – σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας Χαρίτα Μάντολες, κι ενώ αμφότεροι οι αρχηγοί επισκέφθηκαν την Κύπρο για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την «εξαιρετική πρωτοβουλία», φανερώνοντας ταυτόχρονα και ανταγωνισμό: επιχείρησε να βγει πιο μπροστά με την υπενθύμιση της προαναγγελίας που έκανε ήδη από την Παρασκευή κατά την συμμετοχή του σε εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Κόρνο, για ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρακίνησε δε τον Νίκο Ανδρουλάκη να θέσει και εκείνος το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές ώστε «να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα» και «μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε ουσιαστικά ότι το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου ήταν πάντα στις πολιτικές του προτεραιότητες, παραπέμποντας στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει μέχρι σήμερα. Το άρρητο σχόλιο της κατά τα άλλα θεσμικής απάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μοιάζει να ήταν «όταν εσύ πήγαινες εγώ γύριζα…».

Υπενθυμίζεται, πως ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις ευρωεκλογές έχει κάνει άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ και έχει επανειλημμένως απευθύνει κάλεσμα κοινοβουλευτικής συνεργασίας πάνω σε προτάσεις νόμου που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρχάς για το ιδιωτικό χρέος και τις τράπεζες.

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του (Real News) ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς αν για τις πρωτοβουλίες που προαναγγέλλει θα περιμένει τη νέα ηγεσία ή θα επικοινωνήσει με το Νίκο Ανδρουλάκη απάντησε πως «στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ προφανώς και δεν θα παρέμβουμε. Αλλά σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου, δεν μπορούμε να περιμένουμε ως τον Οκτώβριο».

Έχει πάντως αφήσει και μια αιχμή κατά του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στην υπόθεση της Attica Bank, θέμα το οποίο συντηρεί η Κουμουνδούρου, μετά και τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών της συμφωνίας. 

Στην πρώτη ανάρτησή του με την οποία στηλίτευε τους όρους της συμφωνίας για την συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα, καλούσε το ΠΑΣΟΚ «να κινηθεί αναλόγως και να “περπατήσουμε” μαζί σε αυτόν τον δρόμο». Προσθέτοντας πως «αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος της σύγκλισης».

Σε αμέσως επόμενη ανάρτηση άφηνε αιχμές, γενικότερα για τα προοδευτικά κόμματα, χωρίς ονομαστική αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, για το ότι δεν κινήθηκαν αναλόγως, όπως ζητούσε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τελικά τον δρόμο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα περπατήσαμε μόνοι μας. Πού εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς;» έγραψε...

To Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: