15.7.24

Στο «κόκκινο» η τιμή της βενζίνης και η παραβατικότητα πρατηριούχων...



Στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή της βενζίνης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα ξεπερνά τα 2 ευρώ, σύμφωνα με την πρόεδρο πρατηριούχων της Αττικής...

Μαρία Ζάγκα, που ανέφερε ότι το απλό πετρέλαιο κίνησης πωλείται πάνω από 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

Μιλώντας για μία φορά στην ΕΡΤ αφενός για τις οικονομικές επιβαρύνσεις και αφετέρου για την παραβατικότητα στον κλάδο περιέγραψε τις συμπληγάδες ανάμεσα στα ακριβά καύσιμα, που αναγκάζουν τους πολίτες να βάλουν βαριά το χέρι στην τσέπη, και στα νοθευμένα, που οδηγούν στο συνεργείο.

«Ο κλάδος θα πεθάνει και αυτό το θέμα δεν θα λυθεί» είπε η κ. Ζάγκα αναφερόμενα στα «λουκέτα», που έχουν ξεκινήσει ήδη, σημειώνοντας πως παρόλα αυτά ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, δεν απαντά στο αίτημα για συνάντηση.

«Εμείς πρέπει να σταματήσουμε τη σύμβαση να παίρνουμε από τις εταιρίες, που αγοράζουν από τα δύο διυλιστήρια, γιατί δεν μας συμφέρει πια. Πρέπει να βρούμε κι εμείς τον τρόπο να ψωνίζουμε από εκεί που ψωνίζουν οι συνάδελφοι. Αυτές οι μεγάλες διαφορές δεν δικαιολογούνται» πρόσθεσε καταγγέλλοντας πως «δίνουν θέσεις και δουλείες στους ημέτερους».

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση πρατηρίου με νοθευμένα καύσιμα, το οποίο έκλεισε από την ΑΑΔΕ, άνοιξε ξανά από τη διεύθυνση και σφραγίστηκε ξανά από την οικονομική αρχή. 

Όμως, ο ιδιοκτήτης προσέφυγε στα δικαστήρια με το Πρωτοδικείο Πειραιώς να του δίνει άδεια να λειτουργήσει για «δυο με τρεις μήνες για να μην έχει διαφυγόντα κέρδη», είπε η κ. Ζάγκα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε ψηφίσει πριν λίγο καιρό ρύθμιση βάσει της οποίας θα πρέπει να κλείνει για δύο χρόνια όποιο πρατήριο έχει νοθευμένα καύσιμα, πειραγμένες αντλίες ή λαθραία...

Εφ. Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: