13.7.24

Όλες οι… γκάφες του προέδρου...


Το «Μπαιντενόμετρο» του Politico...
Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να απασχολεί την επικαιρότητα με την κατάσταση της υγείας του και τις γκάφες, όμως δεν είναι ο μοναδικός ισχυρός ηγέτης που έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση...

Το Politico μάζεψε μερικές επικές γκάφες και τους έβαλε και… Μπαιντενόμετρο για να συγκριθούν με την ατάκα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος μπέρδεψε τον Ζελένσκι με τον Πούτιν. Λίγες ώρες αργότερα «βάφτισε» την αντιπρόεδρο Χάρις σε Τραμπ κλείνοντας μία κακή εβδομάδα. 


Ο Τραμπ, ο Ερντογάν και ο Όρμπαν

Ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποφύγει τα περίεργα και τον περασμένο Οκτώβρη μπέρδεψε τον… φίλο του Βίκτορ Όρμπαν με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Βίκτορ Όρμπαν, τον ξέρει κανείς; Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες στον κόσμο, είναι ο ηγέτης της Τουρκίας» είχε πει χαρακτηριστικά. 

Μπαιντενόμετρο: 3/5

Όταν ο Ομπάμα τραγούδαγε… R&B

Στο μακρινό 2013 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μπέρδεψε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν με τον Τζέφρι Όζμπορν, τον Αφροαμερικανό καλλιτέχνη. 

Αφού η είδηση έγινε viral, ο Ομπάμα δήλωσε «συγγνώμη σε μπέρδεψα με τον αγαπημένο μου R&B τραγουδιστή».

Μετά τη γκάφα, πάντως, ο ίδιος ο τραγουδιστής πρότεινε να κάνει ένα… ντουέτο με τον Βρετανό υπουργός, ο οποίος απάντησε πως δεν θα του έκανε μια τέτοια πρόταση εάν τον είχε ακούσει να τραγουδά. 

Μπαιντενόμετρο: 4/5

Τζο Μπάιντεν ξανά
Ο 81χρονος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έχει δει στη… ζωή του 12 διαφορετικούς προέδρους της Γαλλίας και αυτό ίσως να ήταν ο λόγος που τον έκανε να μπερδέψει τον Εμανουέλ Μακρόν με τον Φρανσουά Μιτεράν (αλλά και τη Γαλλία με τη Γερμανία) πριν από μερικούς μήνες.

«Αμέσως μετά την εκλογή μου πήγα στην σύνοδο των G7 έκατσα κάτω και τους είπα “Η Αμερική επέστρεψε” και ο Μιτεράν από τη Γερμανία, συγγνώμη τη Γαλλία, με κοίταξε και είπε “Για πόσο καιρό έχετε επιστρέψει;”» ήταν τα λόγια του Τζο Μπάιντεν.

Μπαιντενόμετρο: 4/5

Ο Νετανιάχου πεθύμησε τον Γιέλτσιν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το 2019 είχε λανθασμένα αποκαλέσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ως Μπόρις Γιέλτσιν.

«Επέστρεψα από μια ευχάριστη επίσκεψή μου στο Λονδίνο όπου συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Γιέλτσιν και τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Το γραφείο του Νετανιάχου τότε είχε προσπαθήσει να μοντάρει τη γκάφα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπαιντενόμετρο: 4/5

Τα καλά λόγια του Τζόνσον για τον… Πούτιν

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν ο ανεκδιήγητος Μπόρις Τζόνσον είχε προχωρήσει σε μια από τις αρκετές του γκάφες.

Έξι μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός είχε δοξάσει τον… Βλαντιμίρ Πούτιν για τις ηγετικές του ικανότητες.

Φυσικά ήθελε να μιλήσει για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τουλάχιστον ο Μπόρις ήταν μόνος του και δεν στεκόταν δίπλα του ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως έγινε με τον Μπάιντεν.

Μπαιντενόμετρο: 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια: