3.7.24

Μήνυση κατά Αυγενάκη από τον υπάλληλο που δέχθηκε την επίθεση...



Στην κατάθεση μήνυσης κατά του Λευτέρη Αυγενάκη προχωρά ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην υπουργό. Η μήνυση αφορά τις κατηγορίες για εξύβριση και απειλή... 

Σημειώνεται ότι ο Λ. Αυγενάκης έχει δηλώσει πως σε περίπτωση μήνυσης, θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας.


Υπενθυμίζεται επίσης ότι για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων είναι:

Βία κατά υπαλλήλου
Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
Παράνομη βία
Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους
Μάλιστα, ο υπάλληλος έχει κληθεί να καταθέσει σε αυτήν την προκαταρκτική έρευνα.

Επίσης, νωρίτερα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο που αποκάλυψε το περιστατικό, είχε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, καθώς και να  «συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί - καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη».

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Λ. Αυγενάκης έχει τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ενώ του έχει επιβληθεί ποινή αποκλεισμού δύο εβδομάδων από τις συνεδριάσεις της Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: