3.7.24

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη χειροδικία Αυγενάκη κατά εργαζόμενου...



Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ζητά προκαταρκτική έρευνα. Ποια αδικήματα διερευνώνται.
Παρέμβαση του εισαγγελέα έφερε το επεισόδιο βιαιοπραγίας κατά υπαλλήλου στο «Ελ. Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη...

Ειδικότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. 

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων είναι:

Βία κατά υπαλλήλου

Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης

Παράνομη βία

Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους

Σημειώνεται ότι σήμερα νωρίς το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο που αποκάλυψε το περιστατικό απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, αλλά ζητά, επίσης, «συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί - καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη».


Διαγραφή από την ΚΟ της Ν.Δ. - Δεν παραδίδει την έδρα

Μετά τον σάλο που επικράτησε και έπειτα από αρκετές ώρες καθυστέρησης πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος προκειμένου να διαγραφεί. 

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός διεμήνυσε ότι σέβεται την απόφαση του προέδρου του κόμματος, αλλά άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν παραδίδει την έδρα του και θα παραμείνει στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος.


Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες, όμως ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε σήμερα, με την αποκάλυψη του βίντεο που έδειχνε πως ο πρώην υπουργός που πρωταγωνιστεί στο επεισόδιο είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα voicenews.gr καταγράφει τη στιγμή που ο Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση μπροστά σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας, επειδή έχασε την πτήση του. Σε κάποιο σημείο φαίνεται να χτυπά με το χέρι του στο πρόσωπο τον εργαζόμενο.


Η «πειραγμένη» ανακοίνωση και το μπαράζ στα κανάλια

Ο, πρώην πλέον, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μέσω της πλατφόρμας Χ, όπου προχώρησε σε μια ανάρτηση με την οποία έκανε λόγο για «αδιανόητη αντιεπαγγελματική συμπεριφορά». Η ανάρτηση αυτή... εξαφανίστηκε και τη θέση της πήρε μια διαφορετική εκδοχή σε πιο ήπιο τόνο.


Η εκδοχή Αυγενάκη για το περιστατικό στο «Ελ.Βενιζέλος.»

Η δεύτερη εκδοχή

Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου  ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου. 

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς  δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

 

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο.

Βέβαια, με τη δυνατότητα παρέμβασης που έχει ως δημόσιο πρόσωπο, ο πρώην υπουργός δεν έμεινε εκεί, αλλά πήρε σβάρνα τους τηλεοπτικούς σταθμούς, πραγματοποιώντας μπαράζ παρεμβάσεων, με σκοπό να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε δημόσια συγγνώμη, έκανε λόγο για «την κακιά στιγμή», όμως ισχυρίστηκε ότι υπήρξε μια λεκτική ένταση και όχι χειροδικία.



Να σημειωθεί, βέβαια, ότι, εκτός από το κομμάτι της βιαιοπραγίας, που είναι η κορυφή του παγόβουνου, διατυπώνονται σοβαρά ερωτήματα για την εν γένει στάση του πρώην υπουργού, ο οποίος βρέθηκε πίσω από το γκισέ, ζητούσε να μιλήσει με κάποιον αρμόδιο και εν γένει είχε μια συμπεριφορά την οποία κανένας άλλο πολίτης δεν θα μπορούσε να επιδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: