15.7.24

Μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο, εκκενώθηκαν οικισμοί...



Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο της Κρήτης...

Οι φλόγες κατακαίουν κυρίως χορτολιβαδική έκταση, κοντά στο χωριό Άνω Άκρια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλείται ο οικισμός, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννη Λεονταράκη. Πάντως, μέσω του 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση στους οικισμούς Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες, καλώντας τους πολίτες να κατευθυνθούν προς Ασήμι.

«Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη, τόσο σε αριθμό οχημάτων, όσο και σε πλήθος πυροσβεστών. Το αισιόδοξο είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν το χωριό, ενώ ήδη στην προσπάθεια της πυροσβεστικής που είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, συνδράμουν τεχνικά μέσα τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Δήμου Γόρτυνας» ανέφερε επίσης ο κ. Λεονταράκης.


Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες ομάδες πεζοπόρου και 14 οχήματα. Συνδράμουν από αέρος 3 ελικόπτερα.

⇒ Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιρρόη Κιλκίς. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

⇒ Οριοθετημένη είναι ήδη η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Σερζιανά Ιωαννίνων. Η φωτιά ήταν κοντά σε οικισμό, όμως δεν τον απείλησε. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και 5 αεροσκάφη. Υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

⇒ Καλύτερη είναι και η εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Κυριακή Σουφλίου. Η περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά είναι δύσβατη. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει και από μηχανήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού.

⇒ Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις κατάσβεσης, προσπαθώντας να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Λιγιά της Κέας. Νωρίτερα, οι αρχές κάλεσαν μέσω του «112» όσους βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν προς Πήσσες.

⇒ Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κουλούρα Κέρκυρας. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 15ης ΕΜΟΔΕ, 5 οχήματα και 5 αεροσκάφη, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: