12.7.24

Φόβος και παράνοια με Μητσοτάκη...



Είμαστε μια χώρα φοβισμένων, οργισμένων και απογοητευμένων ανθρώπων. Αυτά είναι τα συναισθήματα που μας διακατέχουν...

Η έρευνα της MRB έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι όχι μόνο δεν λειτουργεί τίποτα στη χώρα, αλλά και ότι δεν υπάρχει αχτίδα φωτός στο «τούνελ». Μπορούμε να βγούμε λίγο από το «κάδρο» και να σκεφτούμε τι σημαίνει να σε εκφράζουν οι λέξεις «φόβος», «οργή», «παραίτηση / απογοήτευση»;

Όχι τόσο για μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας…

***
Όλα τα άλλα, όπως για παράδειγμα τι ποσοστό συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στην παράσταση νίκης ή πόσο προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, δεν έχουν καμία μα καμία σημασία.

 Είμαστε φοβισμένοι, οργισμένοι και απογοητευμένοι και κάθε μας σκέψη ή δράση διέπεται από τα παραπάνω συναισθήματα. Προφανώς δεν είμαστε στον πάτο του βαρελιού ακόμα, διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το είχαμε ρίξει όλοι στα χάπια.

Θέλετε ο ήλιος, θέλετε η θάλασσα τώρα που είναι και καλοκαίρι, θέλετε το κουβεντολόι;

Για την ώρα το σώζουμε.

*** Υπάρχουν μικρά πραγματάκια που ευτυχώς μας κάνουν να γελάμε. Άκουγα λοιπόν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να προτείνει στις γυναίκες να σταματήσουν να σπουδάζουν μέχρι τα 35 και να ξεκινήσουν να κάνουν παιδιά. «Δεν χρειάζεται να σπουδάζετε αγαπητές μου μέχρι τα 35 σαν να κάνετε όλες διδακτορικό…. Βρες τον άνθρωπο που αγαπάς, κάνε μαζί του ένα παιδί και μετά άστο, όπως πάει», είπε. 

Τι ψάχνεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να δυναμώσεις το βιογραφικό σου; Δεν θα βρεις καλή δουλειά, με εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα, με καλό μισθό, χωρίς σεξιστικά αστεία από άγαρμπους συναδέλφους;
Θα βρεις. Αμέ…

Ντάμα - Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: