21.7.24

Γιατί η Κίνα γλίτωσε από το μεγαλύτερο παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ...



Την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι του πλανήτη γέμισε… μπλε οθόνες και τα προβλήματα προκάλεσαν χάος σε υπηρεσίες, αεροδρόμια και τράπεζες μια χώρα κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστη...


Η Κίνα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από το παγκόσμιο μπλακ άουτ και ο λόγος είναι αρκετά απλός: Οι υπηρεσίες της CrowdStrike είναι σχεδόν ανύπαρκτες εκεί.


Πολύ λίγοι οργανισμοί και εταιρείες θα αγοράσουν λογισμικό από μια εταιρεία που στο παρελθόν έχει κατηγορήσει δημόσια το Πεκίνο ως απειλή για την κυβερνοασφάλεια.

Παράλληλα, η Κίνα δεν έχει την ίδια εξάρτηση από τη Microsoft όμως άλλες χώρες, καθώς εταιρείες όπως οι Alibaba, η Tencent και η Huawei κυριαρχούν στην αγορά του cloud, οπότε οι αναφορές για προβλήματα σχετίζονταν κυρίως με ξένες εταιρείες και οργανισμούς.

Τα τελευταία χρόνια κυβερνητικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και εταιρείες υποδομών έχουν αντικαταστήσει κατά πολύ τα ξένα ψηφιακά συστήματα με κινεζικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Microsoft δραστηριοποιείται στη χώρα μέσω τοπικού συνεταίρου, της εταιρείας 21Vianet, η οποία δεν έχει σχέση με τις παγκόσμιες υποδομές του τεχνολογικού κολοσσού. 

Για το Πεκίνο, άλλωστε, η αποφυγή της εξάρτησης από ξένα συστήματα είναι ένας τρόπος για να βελτιωθεί η εσωτερική ασφάλεια, όπως, δηλαδή πράττουν και μερικές δυτικές χώρες που έχουν απαγορεύσει τεχνολογίες εταιρειών όπως η Huawei’s ή το TikTok.



Δεν υπάρχουν σχόλια: