4.7.24

«Διάλειμμα» στο καλοκαίρι...



Ο καιρός και... τα υπαρξιακά του αναμένεται να μας ταλαιπωρήσουν. 

Το σκηνικό αλλάζει απότομα από σήμερα, με μπόρες, καταιγίδες και χαλάζι, ενώ θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας...

Ο καιρός έχει ήδη αλλάξει στη βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα της Τετάρτης, με τα φαινόμενα να κατεβαίνουν προς την Αττική τις επόμενες ώρες, η οποία θα επηρεαστεί και σήμερα από το κύμα κακοκαιρίας.

 Το κύμα κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη την αστάθεια να ξεκινάει στη βορειοανατολική Ελλάδα, την Μακεδονία και τη Θράκη, που θα χτυπηθούν από έντονα φαινόμενα, τα οποία προς το απόγευμα και το βράδυ θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια και τις Σποράδες. Το σύντομο αλλά ισχυρό αυτό πέρασμα κακοκαιρίας θα δώσει μια φθινοπωρινή πνοή στο κατά τα άλλα καλοκαιρινό σκηνικό. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα της Ηπείρου, Στερεάς και Πελοποννήσου.

Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τις πρώτες ώρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (κυρίως στους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης), στις Σποράδες και στα Ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Εξασθένηση αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες. 

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης) έως το πρωί και στη Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα. Στις ίδιες περιοχές και κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Λόγω του γεγονότος ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες, αναμένουμε την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: