17.7.24

ΠΑΣΟΚ: Οι 7 και η Άννα...



Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου, πλέον οι «μνηστήρες» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνουν στους 8, ενώ την ίδια ώρα ξεκινούν οι θερινές περιοδείες τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας...

Είναι εμφανές ότι στην πορεία θα υπάρξουν έντονες αναταραχές και η μάχη θα δοθεί μέχρι εσχάτων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αποσύρσεις υποψηφίων. Η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου αλλάζει την σκακιέρα και δημιουργούνται έντονες διαχωριστικές γραμμές στο εσωτερικό του κόμματος.

Η ανακοίνωση Διαμαντοπούλου

Με το μότο «για ένα μεγάλο και κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ», η Άννα Διαμαντοπούλου χθες το απόγευμα ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια, καταθέτοντας και κείμενο διακήρυξης για τις προκλήσεις της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο όραμά της για μια Ελλάδα που παράγει, για μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, για μια «Ελλάδα περήφανη».

Παράλληλα ξεκινάει περιοδείες στις περιφέρειες της χώρας και συγκεντρώνει υπογραφές για την κατάθεση υποψηφιότητας στην ιστοσελίδα diamantopoulou.gr.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου στον ΣΚΑΪ, απάντησε «κανένα σχόλιο»: «No comments που θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξωνες».

«Πυρά» Ανδρουλάκη κατά Διαμαντοπούλου και Δούκα

«Την επόμενη μέρα να σεβαστούν το αποτέλεσμα, να μείνουν, να αγωνιστούν και να είναι υποψήφιοι βουλευτές», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους Χάρη Δούκα και Άννα Διαμαντοπούλου, για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το κόμμα σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. «Να παραμείνουν και θα συμμετέχουν ενεργά για τις βουλευτικές εκλογές», πρόσθεσε.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου στην ίδια γραμμή δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ότι, ακόμα και αν δεν εκλεγεί πρόεδρος, θα συνεχίσει να υπηρετεί την παράταξη και τη συλλογική προσπάθεια για να γίνει το ΠΑΣΟΚ η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Στο στόχαστρο του Μιχάλη Κατρίνη μπήκε επίσης η Άννα Διαμαντοπούλου: «Τα κόμματα έχουν αρχές και αξίες. Δεν είναι κέντρα διερχομένων για να φεύγει κάποιος, να πηγαίνει απέναντι και μετά, με την ίδια ευκολία, να επιστρέφει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η μάχη είναι πολιτική και όχι προσωπική. Όλοι θα κριθούμε από την κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης», είπε στο Open.

Η Μιλένα Αποστολάκη και ο Παύλος Γερουλάνος επίσης πληθαίνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους, ξετυλίγοντας την πρότασή τους για την επόμενη μέρα εντός του Κινήματος, ενώ ο Γιάννης Κανελλάκης εμφανίζεται στα πάνελ… με αφίσες του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχοντας αφήσει το δημαρχιακό μέγαρο, ο Χάρης Δούκας βρέθηκε στην Πάτρα και συνεχίζει να οργώνει την περιφέρεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: