13.7.24

Είχε καλέσει την αστυνομία η 36χρονη στην Αμφιλοχία, αλλά ήταν ήδη αργά...


Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία, όπου 42χρονος δολοφόνησε άγρια την εν διαστάσει σύζυγό του πριν θέσει τέρμα και στη δική του ζωή, έρχονται διαρκώς στο φως. Το πρώτο είναι ότι η 36χρονη είχε προσπαθήσει να καλέσει την αστυνομία για βοήθεια, και το δεύτερο ότι ο δράστης είχε... στην κατοχή του κυνηγετική καραμπίνα, παρά το γεγονός ότι του είχε αφαιρεθεί έπειτα από την πρώτη μήνυση του θύματος τον περασμένο Μάιο.  


Η αστυνομία, στην ανακοίνωσή της, λέει ότι όσον αφορά την καραμπίνα όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο, ενώ όσον αφορά το τηλεφώνημα, πριν από τη γυναικοκτονία, ότι η 36χρονη είπε μόνο το όνομά της χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο 42χρονος μπήκε στο σπίτι του θύματος με αντικλείδι, όπου βρισκόταν η 13χρονη κόρη τους, κρατώντας την κυνηγετική καραμπίνα. Ζήτησε από το παιδί να πάρει τη μητέρα του τηλέφωνο και να της ζητήσει να πάει εκεί. Το κορίτσι ζήτησε βοήθεια από γειτόνισσα, που πήρε στο σπίτι της το παιδί και κλείδωσε τον δράστη μέσα στο διαμέρισμα της εν διαστάσει συζύγου του. Τότε εκείνος τηλεφώνησε στην 36χρονη και της είπε ότι αν δεν γυρίσει, θα σκοτώσει το παιδί.


Όταν η γυναίκα έφτασε στο σπίτι, εκείνος πήδηξε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και άρχισε να την πυροβολεί, προκαλώντας της δύο θανατηφόρα τραύματα. Στη συνέχεια, πήγε λίγα μέτρα πιο κάτω και αφαίρεσε και τη δική του ζωή.


Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό ανάμεσα στο ζευγάρι, που είχε δύο παιδιά, ένα αγόρι 16 ετών και ένα κορίτσι. 

Μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 11 Ιουλίου, η 36χρονη γυναίκα υπέβαλε μήνυση εναντίον του συζύγου της καταγγέλλοντάς τον για ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Σύμφωνα με την οικογένειά της, ο δράστης που τη ζήλευε παθολογικά, την είχε χτυπήσει, απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει αν χώριζαν. Παρά την έρευνα των αστυνομικών αρχών, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι το θύμα δεν θέλησε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να εγκατασταθεί στο τηλέφωνό της η εφαρμογή «panic button».

Πριν από δύο μήνες, στις 12 Μαΐου, η 36χρονη είχε υποβάλει επίσης μήνυση εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Ο 42χρονος συνελήφθη εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και ακολούθως υπέβαλε μήνυση εναντίον της. Συνελήφθη και η γυναίκα και οι δυο οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Εξαιτίας αυτής της μήνυσης, του είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, ωστόσο 15 ημέρες μετά το δικαστήριο, επειδή δεν καταδικάστηκε, του επεστράφη έπειτα από αίτημά του.

Όπως λέει η αστυνομία στην ανακοίνωσή σχετικά με την καραμπίνα: «με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου.

Το τηλεφώνημα της 36χρονης πριν από τη δολοφονία

Η αστυνομία επίσης διαψεύδει ότι πριν φθάσει στο σημείο της γυναικοκτονίας είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τη γειτονιά. Παραδέχεται πάντως ότι είχε όμως ειδοποιηθεί από την 36χρονη, η οποία επιστρέφοντας στο σπίτι της κάλεσε την Αστυνομία.

Η αστυνομία επισημαίνει ότι «το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της. Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της».

Υποστηρίζει επίσης ότι «άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους».

Η αστυνομία τονίζει ότι «από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού. Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: