11.7.24

Κως: Τούρκοι δουλέμποροι καταδικάστηκαν σε 25 φορές ισόβια...



Η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και μάλιστα 25 φορές, όσοι και οι άνθρωποι που μετέφεραν από τα γειτονικά παράλια, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε δύο Τούρκους διακινητές...

Σημειώνεται ότι κατά την παράνομη μεταφορά των μεταναστών, σημειώθηκε ναυάγιο -πριν περίπου ένα χρόνο- στην περιοχή «Αγίου Φωκά» ανατολικά της Κω και είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι σοροί μίας γυναίκας και ενός ανδρός, ενώ αγνοείται άλλο ένα άτομο.

Συνολικά, 24 άτομα είχαν διασωθεί κατά την επιχείρηση που είχε γίνει τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου 2023, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονταν και ο 20χρονος και ο 27χρονος, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, ήταν οι διακινητές- χειριστές της βάρκας, με την οποία ταξίδεψαν οι αλλοδαποί από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά μας.

Η δίκη των δύο ανδρών, ηλικίας 20 και 27 ετών αντίστοιχα, είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 3 Απριλίου 2024, διεκόπη αρχικά για τις 11 Απριλίου, στη συνέχεια για τις 31 Μαΐου και τελικά εκδικάστηκε χθες.

Το δικαστήριο απέρριψε κάθε ελαφρυντικό για τους δύο κατηγορούμενους και τους έκρινε ένοχους για μεταφορά από κοινού από κυβερνήτες πλωτού μέσου από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, επιβάλλοντας, τόσο στον 20χρονο όσο και στον 27χρονο Τούρκο, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μεταφερόμενο (25 άτομα), ενώ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα.

Δηλαδή κατά συγχώνευση τους επιβλήθηκε 25 φορές ισόβια κάθειρξη και 6 μήνες φυλάκιση και 1500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη...

ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: