30.7.24

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Νέα μηνύματα από το 112...



Μαίνεται έως και σήμερα το πρωί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις Πετριές στην Εύβοια... 

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν επί ποδός όλο το βράδυ στην περιοχή προκειμένου να την περιορίσουν, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 07.30 σήμερα το πρωί οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κριεζά κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Είχε προηγηθεί μήνυμα από το 112 λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτό που ανησυχεί είναι το σημείο που καίει έξω από την περιοχή Κριεζά, ενώ η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με χθες. Στο σημείο πνέοι ισχυροί άνεμοι και το κυρίως μέτωπο βρίσκεται εσωτερικά των οικισμών Πετριές, Κριεζά, Κοσκινά και Αλώνια.

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε δύσβατα σημεία. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: