Μετά το αυτογκόλ της ΝΔ που επέμενε να δημοσιοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης την περιουσιακή του κατάσταση, η πολιτική προεκλογική συζήτηση έχει στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στα… διαχρονικά «βραχυκυκλώματα» των δηλώσεων Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη...
Οι προβληματικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο ούτε ξεκίνησαν με τις εξωχώριες εταιρείες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και το διαβόητο σπίτι του Βολταίρου.Ήδη από το 2008, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γέμιζαν με άρθρα για την εμπλοκή της οικογένειας Μητσοτάκη και ιδιαίτερα του Κυριάκου, στο τεράστιο σκάνδαλο της Siemens.
Η αποκάλυψη ότι ο τότε βουλευτής της ΝΔ, συναλλάχθηκε με τη γερμανική εταιρεία, από την οποία προμηθεύτηκε συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα κ.ά.) κατά την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2007 και αποπλήρωσε το χρέος του μόλις στις 2 Ιουνίου του 2008, προκάλεσαν σάλο.
Η αντίστοιχη επιταγή, ύψους 43.000 ευρώ, του κ. Μητσοτάκη κατατέθηκε στην τράπεζα Alpha Bank μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάθεση του πρώην λογιστή της Siemens στον ανακριτή, κατά την οποία αποκαλυπτόταν η σχέση του βουλευτή με την εταιρεία. Οι προμήθειες είναι της τάξης περίπου των 120.000 ευρώ και εκδόθηκαν από την Siemens και Fujitsu Siemens, άρχισαν δε να πληρώνονται στις αρχές του 2008.
Είχε τότε αποκαλυφθεί επίσης ότι στον ανακριτή κατατέθηκαν και τιμολόγια άλλων εταιρειών (ANADELTA, COMCONET LTD), που προμήθευσαν το πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και τα οποία βρέθηκαν στο λογιστήριο της Siemens.
Συνολικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμονές των εκλογών του 2007 φέρεται να έλαβε από τη SIEMENS εξοπλισμό αξίας 140.000 ευρώ χωρίς να πληρώσει.
Χωρίς Δικαιοσύνη
Οι εμπλεκόμενοι στο ομολογημένο σκάνδαλο της Siemens, εξαιτίας του οποίου το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ, τα οποία συνέβαλαν ασφαλώς στη χρεοκοπία της χώρας, είτε κρίθηκαν επί της ουσίας αθώοι (λόγω και τραγικών λαθών ακόμη και στη σύνταξη κατηγορητηρίων) είτε απαλλάχτηκαν επειδή τα αδικήματα που είχαν διαπράξει παραγράφηκαν.
Πώς; Λόγω των δραματικών καθυστερήσεων της Δικαιοσύνης, η οποία επέτρεψε να περάσει πάνω από μια δεκαπενταετία από τότε που αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο, με αποτέλεσμα κακουργηματικές πράξεις που εμφανίζονταν να έχουν διαπραχθεί από ενορχηστρωτές και πρωταγωνιστές του σκανδάλου να μην μπορούν πλέον να διερευνηθούν. Οι πράξεις και οι χρόνιες παραλείψεις της Δικαιοσύνης, που κόστισαν τόσο σε χρόνο όσο και σε αποδεικτική ουσία, συνιστούν στην πραγματικότητα ένα δεύτερο, παράλληλο σκάνδαλο, για τη διάπραξη του οποίου πρέπει να αναζητηθούν πειθαρχικές, ακόμη και –γιατί όχι;– ποινικές ευθύνες.
Ετσι, η ποινική κατάληξη της υπόθεσης, η απαλλαγή δηλαδή των εμπλεκομένων, μόνο με θέατρο του παραλόγου μπορεί να παραλληλιστεί, με δεδομένο μάλιστα ότι η ίδια η Siemens είχε αποδεχτεί ότι έδωσε μίζες στα δύο κυρίαρχα κόμματα την εποχή εκείνη, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το ελληνικό δημόσιο. Πρωταγωνιστές άλλωστε του σκανδάλου είχαν παραδεχτεί τη διακίνηση του μαύρου χρήματος προς τα κομματικά ταμεία...
DOCUMENTO
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου