16.6.24

Δέχτηκε το panic button, δεν έκανε μήνυση η δικηγόρος θύμα ξυλοδαρμού...



 Τον φόβο που προφανώς βιώνει για την ακεραιότητά της μαρτυρά το γεγονός ότι φέρεται να αποδέχθηκε την εγκατάσταση του panic button στο κινητό της τηλέφωνο η 37χρονη δικηγόρος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 52χρονο σύζυγό της, που είναι πολύ γνωστός ποινικολόγος...


Αυτή η αίσθηση ενισχύεται και από το γεγονός ότι δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση εναντίον του, αλλά προέβαλε μαζί του τον ισχυρισμό πως έπεσε από τις σκάλες στο σπίτι και τραυματίστηκε.

Όμως τα τραύματά της δεν έκαναν πιστευτό τον ισχυρισμό του ζευγαριού στους γιατρούς που εξέτασαν την γυναίκα, στην ιδιωτική κλινική όπου μετέβη τη νύχτα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο γιατρός κατέθεσε πως σε ερώτησή του προς την 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περί ώρα 00:10, πράξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξέτασης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Επιπλέον, στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι ο 52χρονος κατέχει δύο όπλα με ειδική άδεια για ατομική ασφάλεια.

Μήνυση και από την πρώην σύζυγο

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός ποινικολόγος έχει κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του είχε καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία η πρώην σύζυγός του, το Οκτώβριο του 2017, στο  Αστυνομικό Τμήμα των Βριλησσίων.

Κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

Ο γνωστός δικηγόρος θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Πειθαρχικός έλεγχος

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.