26.6.24

O Πέτσας ειρωνεύεται το κλείσιμο της Αυγής: «Περαστικά σύντροφοι...»



Τα ήθη των επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εξουσίας του έχουν φανεί πολλές φορές, καθημερινά, και έχουν επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αλλά ο λόγος τώρα για τον Στέλιο Πέτσα, νυν αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών που διέπρεψε και έγινε γνωστός ως κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους λάθος λόγους με τη γνωστή λίστα Πέτσα, χαρίζοντας επιλεκτικά 20 εκατομμύρια...

στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (19.832.132,94 ευρώ), εξαιρώντας βεβαίως τα «μη αρεστά» και πριμοδοτώντας με ποσά ανύπαρκτα site που δεν τα γνώριζαν ούτε οι προγραμματιστές τους!

Ήταν τόσο κραυγαλέα που η κυβέρνηση δημοσιοποίησε αρχικά μια λίστα μόνον με τα ονόματα των ΜΜΕ –συνολικά 1232- που χρηματοδοτούνταν και όχι τα ποσά!

Όπως αποδείχθηκε τελικά μόνον το 1% δόθηκε στον αντιπολιτευόμενο Τύπο και βέβαια εξαιρώντας το Documento και το Κουτί της Πανδώρας την ώρα που δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτες αλλά και αντιεπιστημονικές σελίδες.

Ήταν τόσο εξόφθαλμη όλη αυτή η διαπλοκή που στις 12 Νοεμβρίου 2021 υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», η οποία μεταξύ άλλων θα διερευνήσει τη χρηματοδότηση μέσω της «λίστας Πέτσα».

Όμως ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας δεν κλήθηκε να καταθέσει, καθώς η κλήτευσή του απορρίφθηκε από την επιτροπή, στην οποία πλειοψηφούσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Πέτσας, ο άνθρωπος που έδωσε το όνομά του σε μια επιχείρηση εξαγοράς και ισοπέδωσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας, ανησυχεί τώρα για την Αυγή. Η αλήθεια είναι πως μπορούν να ανησυχούν αλλά όχι εκείνοι που παραβίασαν κάθε Αρχή της Ελευθερίας του Τύπου.

Ο κύριος αυτός λοιπόν, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου έχει άποψη για το κλείσιμο της Αυγής και ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος συνδέει την απόφαση με τον «τουρίστα» Κασσελάκη γράφοντας χαιρέκακα «Περαστικά σύντροφοι».  Παράλληλα κοινοποιεί το σχετικό άρθρο του γαλάζιου Τύπου...

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: