25.6.24

Δίκη-παρωδία...



H Αλβανική Δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο Ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη, ενώ του επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο ετών για εκλογική διαφθορά.

Ο Φρέντι Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, αφού η σημερινή απόφαση του εφετείου των Τιράνων επαναλαμβάνει την πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση δύο ετών...
H απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαμε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα, που πυροδοτούσε το κλίμα και έδινε τον ρυθμό, για το τι θα ακολουθήσουν οι δικαστές.

Πέτρος Μπελέρης: «Δίκη παρωδία» και «απόφαση ντροπής»

Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, έκανε λόγο για «δίκη παρωδία» και «απόφαση ντροπής».


«Ο Γολγοθάς που ξεκίνησε στις 13 Μάϊου με μόνο σκοπό να μην ορκιστεί δήαμρχος Έλληνας στην Χειμάρρα, σήμερα επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο.» 

«Σήμερα το δικαστήριο εξέδωσε μια απόφαση μια τιμωρία ντροπή που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει, μέσα από μια δίκη παρωδία.» πρόσθεσε ο Πέτρος Μπελέρης.


Ελληνίδα Πρέσβης στα Τίρανα για καταδίκη Μπελέρη

«Με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς, πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, η μη παροχή της δυνατότητας να ορκιστεί δήμαρχος, η παρατεταμένη προφυλάκιση, η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα.

Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας, ο δήμoς διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα που δεν εξελέγησαν από τον λαό της Χειμάρρας.

Προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η τήρηση του κράτους δικαίου και η προστασία των εθνικών μειονοτήτων που συνιστούν και θεμελιώδεις αρχές.

Ο κ. Μπελέρης είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είναι απόλυτη δημοκρατική απαίτηση οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται στις εργασίες του ευρωκοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλεια μέσα στον Ιούλιο».

Ο πρόεδρος του κόμματος Ομόνοια, Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε: «Προειλημμένη απόφαση, δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση για αυτό. Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά προσωπική βεντέτα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Κι αυτή προσωπική βεντέτα έχει μετατραπεί σε θεσμική»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: