26.6.24

Euro 2024: Tα τελευταία τρία ντέρμπι της πρόκρισης...



Η φάση των ομίλων του EURO 2024 ολοκληρώνεται την Τετάρτη (26/6) με τους τέσσερις αγώνες του 5ου και του 6ου ομίλου που θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή το τοπίο όσον αφορά στις 16 ομάδες των νοκ-άουτ.

Ο 5ος και πλέον ισορροπημένος όμιλος του EURO 2024, όπου και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 3 βαθμούς μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, επιφυλάσει ένα πολύ δραματικό φινάλε, με τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο και την Ουκρανία να μην έχουν περιθώρια για ήττα προκειμένου να μην πάνε από τόσο νωρίς... σπίτι τους...

Στον 6ο όμιλο η Πορτογαλία έχει κάνει ήδη τη «δουλειά» και αντιμετωπίζει τη Γεωργία που θα κυνηγήσει το... θαύμα, την ώρα που η Τσεχία και η Τουρκία θα δίνουν τη δική τους μάχη για την πρόκριση.

Στις 19:00 στο «Waldstadion» της Φρανκφούρτης η Ρουμανία αντιμετωπίζει τη Σλοβακία σε έναν αγώνα που θα κρίνει πολλά, αλλά απ’ την άλλη δείχνει να «βολεύει» και τις δύο ομάδες η ισοπαλία, καθώς θα τις φέρει σε κάθε σενάριο στην επόμενη φάση του EURO 2024.

Τόσο η Ουκρανία, όσο και το Βέλγιο «επέστρεψαν» στη μάχη της πρόκρισης μέσα απ’ τον 5ο όμιλο, μετά τις ήττες τους στην πρεμιέρα του γκρουπ από Ρουμανία και Σλοβακία αντίστοιχα και πλέον ήρθε η ώρα να... κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους για μία θέση στα νοκ-άουτ στην «MHPArena» της Στουτγκάρδης. Ο νικητής θα είναι στους «16», ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει να αναμένουν το αποτέλεσμα και του άλλου αγώνα ανάμεσα σε Σλοβακία και Ρουμανία για να καθοριστούν οι βαθμολογικές ισορροπίες του ομίλου.

Μοιάζει με ποδοσφαιρική μάχη... Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, αυτή ανάμεσα στη «σταχτοπούτα» του EURO 2024 Γεωργία και τη σούπερ φορμαρισμένη Πορτογαλία που θα ξεκινήσει στην «Arena AufSchalke» (22:00) για τον 6ο όμιλο. Οι Ίβηρες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» (κι ως πρώτοι απ’ το γκρουπ), ενώ την ίδια ώρα οι Γεωργιανοί θα ψάξουν την απόλυτη υπέρβαση για να μπουν στα νοκ-άουτ.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, σε φιλικό αγώνα πριν από το EURO 2008, με νικητές τους Πορτογάλους με 2-0 χάρις στα γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Πέπε, οι οποίοι συνεχίζουν... ακόμη στην Εθνική Πορτογαλίας. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα κάνει ένα αρκετά μεγάλο ροτέισον για να ξεκουράσει τα αστέρια της ομάδας του, ενώ απ’ την άλλη πλευρά ο Βίλι Σανιόλ θα τα παίξει... όλα για όλα.

Είναι η τρίτη φορά σε όμιλο EURO μετά το 2008 και το 2016 που θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι σε ματς της 3ης αγωνιστικής η Τσεχία και η Τουρκία. Τούτη τη φορά όμως, η μάχη στο «Volksparkstadion» του Αμβούργο (26/6, 22:00) θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα και μία θέση στα νοκ-άουτ. Η Τουρκία χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να πάρει μαθηματικά τη 2η θέση στον 6ο όμιλο, ενώ την ίδια ώρα οι Τσέχοι, με έναν βαθμό στο... σακούλι μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές χρειάζονται μόνο νίκη για να περάσουν στους «16»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: