23.6.24

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με αεροπλάνα της Boeing...



Άλλα δύο σοβαρά περιστατικά προστίθενται στο σερί προβληματικών πτήσεων με αεροσκάφη της Boeing...
Μια πτήση τρόμου έζησαν πιλότοι, πλήρωμα και επιβάτες πτήσης της Virgin Atlantic με αεροσκάφος της Boeing και συγκεκριμένα με ένα 787, στις 27 Μαΐου, όταν ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια και το αεροπλάνο αναγκάστηκε να αλλάξει προορισμό.


Όπως έγινε γνωστό, τρεις ώρες μετά την απογείωση της πτήσης από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου για Σαν Φρανσίσκο, το Boeing 787-9 «υπέστη ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου», αναφέρει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί, το οποίο «είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα».

Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε υψόμετρο 40.000 ποδιών, ανάμεσα στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, όταν συνέβη το περιστατικό και οι πιλότοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους επιβάτες, οι οποίοι εξέφραζαν φόβους περί αποσυμπίεσης της καμπίνας.

Όπως αναφέρει η New York Post, η θερμοκρασία έξω ήταν στους -58 βαθμούς Κελσίου. Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό, ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Virgin.

Η εταιρεία απολογήθηκε στους επιβάτες, τους πρόσφερε κατάλυμα και η 11ωρη πτήση πραγματοποιήθηκε με άλλο αεροσκάφος την επόμενη μέρα.  



Εξάλλου και σήμερα σημειώθηκε άλλο περιστατικό με αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM, το οποίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ αφού ανέφερε «τεχνικό πρόβλημα», ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η πτήση KLM705 με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας άλλαξε πορεία. ενώ πετούσε πάνω από το γειτονικό Βέλγιο και ζήτησε να της δοθεί άδεια να προσγειωθεί προληπτικά, είπε εκπρόσωπος της ολλανδικής υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο δεν έγινε σαφές ποιο ήταν το πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: