13.6.24

Τηλεργασία και κλειστά σχολεία...



Για εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ειδικά δε στις περιπτώσεις έκθεσής τους σε επιβαρυντικές συνθήκες στις περιοχές που πλήττονται από τον καύσωνα, δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας, εφόσον είναι εφικτό από τη φύση της εργασίας τους...

Έκτακτα μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης στις περιοχές που, σύμφωνα με το από 10/06/2024 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ), αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (κυρίως για Αττική, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Θεσσαλία) και για τη διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησής τους από την εργασία, οι εργοδότες δύνανται να μην καταχωρούν εκ των προτέρων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Αναστολή λειτουργίας λόγω καύσωνα και των βρεφικών και παιδικών σταθμών στον Δήμο Αθηναίων

Αν και αρχικά ο Δήμος Αθηναίων είχε ανακοινώσει ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με περιορισμένο ωράριο, τελικά ύστερα από επανεκτίμηση της κατάστασης και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν στην πόλη, αποφασίστηκε όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί (δημοτικοί και ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να μην λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη (13/6).

Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων στον δήμο Αθηναίων

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του δήμου. Για την Παρασκευή 14 Ιουνίου η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Θυμίζουμε πως ο δήμος Αθηναίων έχει ανακοινώσει ότι για το ίδιο διήμερο αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία και όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του δήμου, ενώ για την Παρασκευή 14 Ιουνίου η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.